• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ordinul Republicii pentru Adrian Paunescu

    Ordinul Republicii pentru Adrian Paunescu

    30.08.2010  

    Scriitorul Adrian Păunescu a fost astăzi decorat, prin decret prezidențial, cu „Ordinul Republicii”. Președintele interimar, Mihai Ghimpu, a menţionat, în cadrul unei întâlniri cu scriitorul, că înalta distincţie i-a fost conferită lui Adrian Păunescu în semn de profundă recunoştinţă „pentru contribuţia remarcabilă adusă la dezvoltarea literaturii române, la promovarea valorilor naţionale şi a adevărului istoric şi la consolidarea conştiinţei şi solidarităţii naţionale”.

    „Aceasta este şi o apreciere că pe tot parcursul vieţii Dumneavoastră aţi fost permanent alături de cetăţenii noştri, le-aţi susţinut speranţa şi curajul că vor trăi într-un stat democratic şi de drept”, s-a adresat Mihai Ghimpu scriitorului.

    Primind distincţia, Adrian Păunescu a declarat că trăieşte un moment de cea mai mare bucurie şi aceasta nu este doar o satisfacţie sufletească, dar şi o obligaţie de a fi de folos Republicii Moldova şi întregului neam românesc.

    La întrevederea cu Mihai Ghimpu a participat și familia scriitorului Păunescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor, Mihai Cimpoi, şi preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca.

    Jurnal.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com