• Abonare la noutăţi
        

    test bloc

  • Prima    /   Documente    /   Declaraţii politice  /  DECLARATIE privind actiunile abuzive de reorganizare a posturilor municipale Euro TV si Antena C

    DECLARATIE privind actiunile abuzive de reorganizare a posturilor municipale Euro TV si Antena C

    24.12.2006  
    Partidul Liberal contesta reorganizarea posturilor municipale Euro Tv si Antena C in lipsa unei colaborari deschise si transparente cu societatea civila.
    Conform principiilor europene reformele democratice trebuie elaborate si implementate in cooperare cu societatea civila. Prin urmare, decizia de reorganizare prin instrainare a posturilor municipale Euro TV si Antena C trebuia sa fie discutata deschis si transparent cu cetatenii.
    Prin reorganizarea abuziva a Antenei C si Euro TV, contrar vointei cetatenilor municipiului Chisinau, partidul de guvernamant incearca sa preia controlul asupra Capitalei in preajma alegerilor locale, cu scopul de a-si mediatiza mesajele propagandistice, de a-si promova imaginea si de a distorsiona realitatea.
    Intimidarea jurnalistilor si amenintarea cu demiterea celora ce opun rezistenta reorganizarii fortate, si nu doresc sa se conformeze conditiilor impuse de noua conducere, sistarea nejustificata a emisiei Antenei C, este o dovada in plus ca, pentru guvernarea  comunista, valorile europene precum „libertatea si independenta presei”, „drepturile omului” , „democratie” nu sunt decat subiecte de discurs menite sa impresioneze Consiliul Europei.
    In consecinta, procesul de reorganizare va legifera  imixtiunea conducerii de guvernamant in politica editoriala a Antenei C si Euro TV si va limita accesul cetatenilor la informatii complete si impartiale.
    Deoarece decizia de  instrainare a posturilor municipale Euro Tv si Antena C a fost luata contrar vointei cetatenilor, cerem Consiliului Municipal Chisinau sa-si revada hotararea privind reorganizarea acestor doua institutii media si sa inlature de urgenta problemele de emisie ale Antenei C. Totodata, condamnam actiunile de intimidare a jurnalistilor si implicarea partidului de guvernamant in politica editoriala  a Antenei C si Euro TV.
     
          
        Chisinau, 21 decembrie 2006
    Comentarii Adaugă comentariu
    Nume, Prenume *:
    E-mail:
    Comentariu * caractere rămase

    test bloc

  • dsfsdfsdf

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com