print
DECLARATIE privind actiunile abuzive de reorganizare a posturilor municipale Euro TV si Antena C
24.12.2006
Partidul Liberal contesta reorganizarea posturilor municipale Euro Tv si Antena C in lipsa unei colaborari deschise si transparente cu societatea civila.
Conform principiilor europene reformele democratice trebuie elaborate si implementate in cooperare cu societatea civila. Prin urmare, decizia de reorganizare prin instrainare a posturilor municipale Euro TV si Antena C trebuia sa fie discutata deschis si transparent cu cetatenii.
Prin reorganizarea abuziva a Antenei C si Euro TV, contrar vointei cetatenilor municipiului Chisinau, partidul de guvernamant incearca sa preia controlul asupra Capitalei in preajma alegerilor locale, cu scopul de a-si mediatiza mesajele propagandistice, de a-si promova imaginea si de a distorsiona realitatea.
Intimidarea jurnalistilor si amenintarea cu demiterea celora ce opun rezistenta reorganizarii fortate, si nu doresc sa se conformeze conditiilor impuse de noua conducere, sistarea nejustificata a emisiei Antenei C, este o dovada in plus ca, pentru guvernarea  comunista, valorile europene precum „libertatea si independenta presei”, „drepturile omului” , „democratie” nu sunt decat subiecte de discurs menite sa impresioneze Consiliul Europei.
In consecinta, procesul de reorganizare va legifera  imixtiunea conducerii de guvernamant in politica editoriala a Antenei C si Euro TV si va limita accesul cetatenilor la informatii complete si impartiale.
Deoarece decizia de  instrainare a posturilor municipale Euro Tv si Antena C a fost luata contrar vointei cetatenilor, cerem Consiliului Municipal Chisinau sa-si revada hotararea privind reorganizarea acestor doua institutii media si sa inlature de urgenta problemele de emisie ale Antenei C. Totodata, condamnam actiunile de intimidare a jurnalistilor si implicarea partidului de guvernamant in politica editoriala  a Antenei C si Euro TV.
 
      
    Chisinau, 21 decembrie 2006
Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.