print
Valeriu Munteanu: ”Trădarea stă cu regele la masă”
13.04.2018
761 Accesări

În data de 13 februarie 2017, în calitate de ministru al Mediului, am făcut parte sin delegația primului ministru Pavel Filip, în cadrul vizitei oficiale la Kiev. Pentru pentru prima dată s-a discutat la nivelul cel mai înalt despre problemele pe care le creează ucrainenii ecosistemului fluviul Nistru, principalul „izvor” de apă al Republicii Moldova.

Având în vedere poziția diferită a părților asupra problemelor de pe Nistru, la insistențele noastre, s-a convenit trimiterea unei adrese comune Comisiei Europene pentru efectuarea unui aprofundat studiu comun privind impactul hidrocentralelor din Ucraina asupra bazinului fluviului Nistru.Adresarea a fost pregătită în cel mai scurt timp, dar nu prindea viață.Astăzi, constat cu întristare și îngrijorare că această notă comună a fost semnată abia peste 14 luni, în cadrul vizitei de săptămâna aceasta a primului ministru al Republicii Moldova la Kiev.
Aceste 14 luni de așteptare și negocieri pe sub masă au fost în defavoarea cetățenilor statului nostru și în dauna ecosistemului în degradare a fluviului Nistru, care asigură 80% din necesitățile de apă ale statului nostru.
Consider cu tărie că, până la realizarea acestui studiu comun, dar independent, Republica Moldova trebuie să suspende examinarea solicitărilor abundente ale părții ucrainene de semnare a oricăror documente comune privind chestiunea hidrocentrelor de pe Nistru. Orice „legiferare” de partea moldovenească a actualelor și viitoarelor hidrocentrale de pe Nistru garantează distrugerea totală a fluviului într-un termen de până la 50 de ani.

Guvernanți, nu vă jucați cu soarta copiilor și nepoților noștri!
                                             

Valeriu MUNTEANU,
candidat la funcția de Primar General
al municipiului Chișinău   

 


 

Copyright © 2019 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.