print
Floreștiul susține PL-ul și încurajează echipa liberală să ducă SCHIMBAREA PÂNĂ LA CAPĂT!
19.11.2014
2229 Accesări

„ÎNCOTRO, REPUBLICA MOLDOVA?” – cu această întrebare și-a început discursul Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, candidat PL la funcția de deputat, în fața locuitorilor din Florești, în cadrul întâlnirilor desfășurate la Gura Căinarului (Florești) și or. Florești, la care au mai participat Gheorghe Brega și Vasile Hâncu, candidați PL la funcția de deputat în Parlament.

Mihai Ghimpu a îndemnat cetățenii să aleagă viitorul european pentru Republica Moldova și să voteze conștiincios la 30 noiembrie. „Ziua alegerilor este pentru Republica Moldova o zi istorică! Este ziua când cetățenii vor decide încotro vom merge mai departe. În Uniunea Europeană, unde legea, omul, bunăstarea fiecăruia sunt prioritare, sau în Uniunea Vamală, care nici nu există? Vor face cetățenii noștri cale întoarsă? Vă doriți un viitor în sărăcie, umilință, chinuri sau un viitor prosper, liber, în securitate și bunăstare? Alegeți PL! Alegeți NATO și UE!”

Președintele Partidului Liberal a subliniat că obiectivul aderării la NATO și integrării republicii în UE este prioritar pentru PL încă de la fondare, promovarea mai insistentă reiese din situația geopolitică și războiul provocat de Rusia în Ucraina. De asemenea, Mihai Ghimpu a subliniat că deputații PL au depus o sesizare la Curtea Constituțională cu privire la interpretarea art. 11 din Constituția R. Moldova.  PL susţine abrogarea articolului 11 din Constituţia Republicii Moldova, întrucât acest articol nu garantează neutralitatea Republicii Moldova, ci garantează dependenţa R. Moldova faţă de Federaţia Rusă.

Mihai Ghimpu a accentuat că de prea mult timp, în loc să fie implementate reforme, să fie dezvoltată economia, să fie rezolvate problemele cetățenilor, guvernanții și-au rezolvat problemele personale sau de partid, mințind în legătură cu limba pe care o vorbim, identitate, istorie. În legătură cu aceasta, Președintele PL a menționat: „Partidul Liberal, cu mare greu, a reușit să pună punctele pe „i” și, într-un sfârșit, limba română a devenit limba oficială a Republicii Moldova, crimele comunismului au fost condamnate, au fost desecretizate arhivele KGB, am înălțat monumente în multe localități din republică în memoria victimelor regimului comunist de ocupație, ziua de 28 iunie a fost declarată Ziua Ocupației Sovietice ș.a. Acum ne propunem să rezolvăm problemele sociale, economice, să aducem bunăstare cetățenilor, să dezvoltăm economia, să apropiem Republica Moldova de NATO și UE!”

SECURITATEA, SĂRĂCIA și CORUPȚIA – acestea sunt 3 cele mai mari probleme ale republicii, potrivit lui Mihai Ghimpu, pe care Partidul Liberal își propune să le soluționeze prin aderarea la NATO, integrarea în UE și o guvernare cinstită. „PL are o echipă de candidați competenți și curați, care nu se folosesc de funcția publică pentru avantaje personale. Noi am demonstrat acest lucru și atunci când am fost la guvernare, în cadrul AIE-1 și AIE-2, dar și în afara actului guvernării.  De aceea, alegerea corectă la 30 noiembrie este Partidul Liberal!” – a conchis Președintele Partidului Liberal.

Participanții la întâlniri au accentuat că rezultatele PL sunt vizibile – kilometri de rețele de apeduct și canalizare în mai multe sate, drumuri renovate, grădinițe, școli și spitale reparate, programe de susținere a tineretului și sportului etc. De asemenea, aceștia au menționat că au încredere în Partidul Liberal, acesta fiind unicul partid care a promis și a realizat.

 

Serviciul de presă al PL

19 noiembrie 2014

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.