print
Dorin Chirtoacă participă la Berlin la Forumul UE – Republica Moldova
23.10.2012
1935 Accesări

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, participă, în perioada 22 - 23 octombrie a.c., la Forumul Uniunea Europeană (UE) - Republica Moldova, care se desfăşoară la Berlin. În această după amiază, edilul-şef al capitalei va ţine un discurs la tema „Rolul autorităţilor locale şi a societăţii civile în promovarea reformelor".

Pe lângă lideri politici şi experţi din mai multe ţări europene, la Forumul UE - Republica Moldova participă şi Comisarul European pentru extindere şi politică de vecinătate, Stefan Fule.

În intervenţia sa, Stefan Fule a apreciat reformele implementate de Republica Moldova şi a menţionat că ţara noastră ar trebui să obţină perspectiva de aderare la Uniunea Europeană. Potrivit Comisarului European pentru extindere şi politică de vecinătate, răspunsul UE la reformele întreprinse de Republica Moldova trebuie să fie unul adecvat şi anume să i se acorde acestei ţări o perspectivă clară de aderare la UE.

În general, organizatorii Forumului au subliniat că Moldova este un exemplu de succes printre ţările ce participă la Politica de vecinătate a UE. În acelaşi timp, demnitarii europeni au susţinut ideea că provocarea principală rămâne implementarea reformelor structurale, în domenii precum justiţia, combaterea corupţiei sau administraţia publică locală.

Primăria municipiului Chişinău

www.chisinau.md

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.