print
Dorin Chirtoacă solicită să fie făcută publică lista neagră a şoferilor de microbuze nedisciplinaţi
22.10.2012
1744 Accesări

Primăria Capitalei vrea să întocmească lista şoferilor de microbuze care încalcă frecvent regulamentul circulaţiei rutiere. În acest sens, Chirtoacă a solicitat direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicaţii să facă public un astfel de tabel.

"Să fie întocmit un tabel cu şoferii nedisciplinaţi şi eliberaţi din funcţie. Să fie la îndemâna oricui numele, prenumele, motivul eliberării, data, iar în cazul în care a fost restabilit să fie şi o informaţie suplimentară. Fiecare microbuz are câte 10 încălcări pe zi. Anumite încălcări sunt înafara oricărei limite", a declarat primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă.

La rândul său, Adrian Boldurescu a menţionat că a fost deja creat un grup de lucru care monitorizează activitatea microbuzelor. Astfel, din 53 de încălcări 11 au fost treceri la culoarea roşie a semaforului.

"Pe parcursul a nouă zile angajaţii Poliţiei Rutiere au înregistrat 29 de opriri în locuri interzise, 11 încălcări privind neglijarea culorii roşii a semaforului, cinci nu au acordat prioritate. De asemenea, în momentul opririi de către poliţie, şoferul unui microbuz de pe ruta 110 nu ştia nici compania la care lucrează, nici cine l-a angajat, nici administratorul. Ştia doar traseul", a menţionat şeful direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicaţii.

Boldurescu a mai adăugat că şoferii care anterior au fost eliberaţi din funcţie, acum sunt restabiliţi prin hotărâri judecătoreşti. "Administratorii sunt acţionaţi în judecată de către şoferi. Avem mai multe cazuri în care conducătorii auto au fost restabiliţi în funcţie de către instanţele de judecată. Legal ei ar trebui demişi după ce au primit trei mustrări, nu doar în baza unui proces verbal de trecere la culoarea roşie a semaforului". 

Publika.md reaminteşte că anterior şeful direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicaţii a Primăriei, Adrian Boldorescu, a declarat că şoferii de microbuz, surprinşi că au încălcat regulamentul circulaţiei rutiere, vor rămâne şomeri.

www.publika.md

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.