print
Priorităţile politice ale PL
24.09.2012
1654 Accesări

Adoptarea unei noi Constituţii va fi o prioritate a Partidului Liberal (PL) în noua sesiune parlamentară. Despre aceasta a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Mihai Ghimpu, liderul PL.

După cum relatează TRIBUNA, el a amintit că a lansat această iniţiativă încă în 2009 şi a precizat că, cu cât Moldova se apropie de noi alegeri parlamentare, cu atât problema este mai stringentă.

Mihai Ghimpu a declarat că, neadoptarea unei noi Constituţii, poate declanşa o nouă criză politică după următoarele alegeri, făcând trimitere la mecanismul actual de alegere a şefului statului cu minimum 61 voturi din cele 101 ale deputaţilor în Parlament.

În opinia sa, noua Constituţie ar trebui să prevadă inclusiv obiectivul prioritar de integrare europeană, susţinut de majoritatea cetăţenilor în cadrul precedentelor scrutine electorale. „Astfel, s-ar răspunde o dată şi pentru totdeauna la întrebarea încotro mergem”, a spus liderul PL.

Printre alte priorităţi ale PL în noua sesiune se numără adoptarea Legii privind administraţia publică locală, Legii privind finanţele publice locale, Legii privind statutul municipiului Chişinău. Mihai Ghimpu consideră că doar astfel localităţile se vor putea dezvolta real.

Liderul PL a comunicat că formaţiunea sa consideră prioritară şi reforma organelor de drept – a Procuraturii Generale, a Ministerului Afacerilor Interne şi a Serviciului de Informaţii şi Securitate.

De asemenea, Mihai Ghimpu a spus că PL va insista pe adoptarea Codului Educaţiei, dar şi pe introducerea mai multor modificări importante la Codul Audiovizualului şi la Codul Electoral.

www.tribuna.md

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.