print
Deputaţii liberali: Punem semn de egalitate între nazism şi comunism. Ambele catastrofe trebuie condamnate!
21.06.2012
1661 Accesări

Opoziția comunistă acuză deputații AIE că eroizează criminalii de război! Acuzațiile au venit după coaliția de guvernare a respins propunerea PCRM de includerea pe ordinea de zi a unui proiect de lege care condamnă nazismul.

„Suntem de acord să condamnăm nazismul, dar haideți să condamnăm și comunismul, stalinismul. Stalin a fost complice cu Hitler”, a menționat deputatul PL, Gheorghe Brega. „Să punem egalitate între aceste două catastrofe. Nazismul a făcut crime pe timp de război, iar comunismul a făcut crime chiar și pe timp de pace. Nu doar în perioada lui Stalin, dar și a lui Lenin, oamenii au făcut pușcărie pentru ieile lor”, a adăugat și Valeriu Munteanu.

Poziția PL a fost susținută și de liberal-democrați. „Este un proiect important, dar trebuie să condamnăm și comunismul care a adus nu mai puține daune. Trebuie de discutat la pachet”, a menționat Valeriu Streleț.

Propunerea comuniștilor a fost respinsă. Votul deputaților AIE i-au nemulțumit pe comuniști, care au trecut la acuzații. „Îl venerați pe criminalul român Antonescu în manualele de istorie”, a spus deputatul PCRM, Ina Șupac. „Prin acest vot ați arătat poziția față de eroizarea criminalilor de război. Rușine față de cei care ați votat”, a adăugat și Grigore Petrenco.

www.jurnal.md

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.