print
PL susţine candidatura lui Nicolae Timofti la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova
12.03.2012
2259 Accesări

Liberalii confirmă că susțin candidatura lui Nicolae Timofti la președinție. Anunțul a fost făcut acum câteva clipe de către liderul PL, Mihai Ghimpu, după întâlnirea liberalilor cu Nicolae Timofti.

„Am discutat toate problemele - economice, sociale, programul, tot ce trebuie să cunoaștem despre dânsul în cazul în care va fi înaintat la președinție. Noi, PL, susținem această candidatură și vom vota pentru candidatul AIE, Nicolae Timofti”, a declarat Ghimpu.

Întrebat care este motivul că PL nu a susținut candidatura Veronicăi Bacalu, Ghimpu a declarat că, spre deosebire de dânsa, Timofti este o persoană pe care PL o cunoaște bine.

„Pe Timofti îl cunoaștem, pe doamna Bacalu n-o cunoaștem deloc. Timofti este un om al legii, este progresist, este cunoscut, a lucrat toată viața judecător, este un om care împreună cu noi a pornit reformele în anii '90. Sper că împreună vom realiza ceea ce ne-am asumat, schimbarea în bine pentru RM”, a menționat liderul PL.

Ghimpu nu știe însă dacă Nicolae Timofti va fi susținut și de grupul lui Dodon.

„Nu pot să spun acest lucru. Avem colegi de AIE care și-au asumat să discute, dar poate și fără aceasta... E un vot secret și rezultatul o să arate”, a spus Ghimpu, evaziv.

Mihai Ghimpu a mai declarat că dacă Timofti va fi ales președinte, mandatul său va fi „conform Constituției, de 4 ani”.

www.jurnal.md

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.