print
Mihai Ghimpu nu va participa la parada de 9 Mai din Moscova
26.04.2010
1901 Accesări

Mihai Ghimpu, Președintele interimar al țării a renunțat la ideea de a participa la parada de 9 mai la Moscova în momentul în care ceilalți liderii ai Alianței au decis ca soldații Armatei Naționale să participe în cadrul manifestațiilor militare din capitala rusă. "Le-am spus liderilor AIE: dacă merg ostașii la Moscova, nu voi merge eu", a declarat președintele în cadrul unei emisiuni radiofonice.

Mihai Ghimpu a motivat neparticiparea sa la Moscova argumentînd că nu poate participa alături de armata care a adus comunismul pe acest teritoriu, a organizat foametea și ne-a deportat în Siberia. Nici un stat care nu se respectă nu are demnitate, a mai adaugat Mihai Ghimpu, în cadrul aceleași emisiuni.

Președintele a mai spus că a primit anterior din partea președintelui Rusiei o invitație de a participa la parada de la Moscova. În invitație nu se menționa despre  participarea ostașilor moldoveni la această paradă.

 În final, președintele a accentuat că la Moscova, pe 9 mai, se vor aduna învingătorii, iar noi nu avem ce să căutăm acolo.

Sursa : Vocea Basarabiei

Video: Unimedia

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.