print
Mihai Ghimpu l-a felicitat pe ex-preşedintele Republicii Moldova, Petru Lucinschi cu ocazia zilei de naştere
27.01.2010
2101 Accesări

Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu a adresat un mesaj de felicitare ex-preşedintelui Republicii Moldova Petru Lucinschi, în care se arată:                                                   

Vă adresez cele mai cordiale felicitări cu prilejul aniversării a 70 de ani din ziua naşterii, urându-Vă multă sănătate, mulţi ani şi bunăstare.

Exercitând funcţia supremă în Republica Moldova într-o perioadă deloc simplă pentru ţara  noastră, Dumneavoastră aţi adus o contribuţie importantă la consolidarea statalităţii moldoveneşti, la statornicirea  instituţiilor democratice, la dezvoltarea parteneriatului cu Consiliul Europei şi cu alte importante structuri internaţionale, ceea ce a încurajat promovarea în Moldova a proceselor democratice, a drepturilor omului şi a statului de drept. În perioada în care V-aţi aflat la cârma ţării au fost continuate reformele lansate în anii 90, în politica externă fiind adoptat cursul spre integrarea Moldovei în Comunitatea Europeană.

Sunt bucuros să menţionez că şi în prezent Dumneavoastră  participaţi activ şi interesat la viaţa socială a ţării, fiind preşedinte al Fundaţiei de studii strategice şi dezvoltare a relaţiilor  internaţionale „Lucinschi”.

În această zi remarcabilă, permiteţi-mi să Vă felicit încă o dată cu ocazia jubileului, dorindu-Vă mult succes în activităţile pe care le desfăşuraţi şi în realizarea  tuturor planurilor Dumneavoastră”, se spune în mesajul Preşedintelui interimar Mihai Ghimpu adresat ex-preşedintelui Republicii Moldova Petru Lucinschi.

Sursa: Serviciul de Presă a Parlamentului

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.