print
Vitalie Marinuţa în discuţii cu Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova
13.02.2013
2028 Accesări

Ministrul Apărăii, Vitalie Marinuţa, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova.

În cadrul discuţiilor au fost abordate teme referitoare la situaţia social-politică din Republica Moldova, securitatea naţională şi regională, precum şi la reforma sectorului de securitate şi apărare din ţara noastră.

Vitalie Marinuţa l-a informat pe oficialul european despre obiectivele Ministerului Apărăii pentru anul curent, în care se înscriu aprobarea Strategiei Militare Naţionale şi a Codului Militar, precum şi consolidarea relaţiilor bilaterale pe segmentul militar cu ţările Uniunii Europene.

La rândul său, Dirk Schuebel a subliniat importanţa semnării la finele anului trecut de către prim-ministrul Vlad Filat și comisarul UE pentru politică externă, Catherine Ashton, a Acordului cadru de participare a Republicii Moldova la misiunile UE de gestionare a crizelor. În opinia ambasadorului UE, acest document oferă posibilitate Republicii Moldova de a deveni stat care contribuie la asigurarea securităţii regionale și internaționale, prin participare activă la politica externă și de securitate comună a Uniunii Europene.

Ministerul Apărării al Republicii Moldova

www.army.md

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.