print
Problema privind transportul călătorilor care beneficiază de înlesniri discutată la Ministerul Transporturilor
14.11.2012
1763 Accesări

În scopul soluționării problemei cu privire la transportarea călătorilor cu înlesniri, în conformitate cu dispoziția emisă de viceprim-ministrul Mihai Moldovanu, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a convocat într-o ședință comună grupul de lucru format din reprezentanții instituțiilor care beneficiază de acest drept și reprezentanții confederației naționale a patronatelor și sindicatelor din transporturi.

În cadrul întrunirii s-a discutat despre necesitatea elaborării unui mecanism viabil de compensare a cheltuielilor pentru transportarea persoanelor angajate în cadrul acestor instituții și beneficiază de înlesniri în transportul auto de călători suburban și interurban.

În context, Boris Gherasim, viceministrul transporturilor și infrastructurii drumurilor  a menționat că  sunt înregistrate mai multe cazuri în care sunt depistate legitimații false prezentate la casele garilor auto în baza cărora călătoresc persoane care nu sunt colaboratori ai insituțiilor beneficiare acestor înlesniri.

În vederea remedierii acestor situații, membrii grupului de lucru au acceptat ca Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor să elaboreze propuneri asupra acestui mecanism care vor fi prezentate spre examinare instituțiilor menționate iar în termen de 10 zile urmează să fie remise Ministerului cu modificările și completările ulterioare.

Anterior, Sindicatele Transportatorilor și Drumarilor au solicitat ca serviciile de transport să fie achitate de către toţi călătorii, iar persoanele cu înlesniri  să beneficieze de compensaţii nominale.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova

www.mtid.gov.md

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.