print
(foto)Deputații PL au sădit copaci în Codrii Orheiului cu ocazia Zilei naţionale de înverzire a plaiului
29.10.2012
2244 Accesări

Deputaţii din Fracţiunea Parlamentară PL au participat sâmbătă, 27 octombrie 2012, la plantarea arborilor în Codrii Orheiului, în cadrul acţiunii „Un arbore pentru dăinuirea noastră”. Acţiunile de extindere a spaţiilor verzi au fost organizate de Ministerul Mediului și Agenția Moldsilva cu ocazia Zilei naţionale de înverzire a plaiului.

Deputații liberali, împreună cu reprezentanții Ministerul Mediului și ai Agenției Moldsilva, au sădit circa 3 000 de puieți de tei, platin și cireș pe terenurile ocolului silvic Seliște.

Solicitat de reprezentanții mass-media, deputatul Mihai Ghimpu a precizat că este de datoria tuturor cetățenilor să participe activ la activităţile organizate în cadrul Zilei naţionale de înverzire a plaiului. “Implicarea fiecărui cetăţean în această acţiune va duce la îmbunătăţirea mediului de trai. Cu toții am învățat de la părinți și bunei că, pentru a nu face umbră pământului degeaba, fiecare om trebuie să sădească un pom, să sape o fântână și să construiască o casă”, a menționat deputatul Mihai Ghimpu.

Din 2011, conform deciziei de modificare a Decretului Președintelui Republicii Moldova, semnat de Președintele interimar Mihai Ghimpu, activitățile din cadrul Zilei naţionale de înverzire a plaiului se desfășoară în ultima sâmbătă a lunii octombrie.

 

 

 

 

 

 

 

Fracțiunea Parlamentară PL

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.