print
Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a organizat o şedinţă cu privire la dezvoltarea şi promovarea sportului de masă şi de performanţă în Republica Moldova
13.09.2012
388 Accesări

La şedinţă au participat reprezentanţii autorităţilor publice centrale, rectori a instituţiilor de învăţământ, Comitetului Naţional Olimpic şi reprezentaţi ai federaţiilor sportive.

În cadrul şedinţei s-a discutat despre necesitatea promovării sportului, perfecționării infrastructurii sportive, dezvoltarea şi diversificarea activităţilor sportive, precum şi susţinerea şi motivarea sportivilor de performanţă.

Ion Cebanu, ministrul Tineretului şi Sportului a comunicat despre activitatea şcolilor sportive şi nivelul de antrenare a copiilor şi tinerilor în activitățile desfășurate de secţiile sportive.

Maia Sandu, ministru al educaţiei a relatat despre acţiunile demarate cu privire la cartografierea infrastructurii sportive din teritoriu şi evaluarea capacităţilor instituţionale în vederea reabilitării şi dotării treptate cu echipament necesar.

Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a solicitat Ministerului Educaţiei să evalueze şi situaţia privind calitatea orelor de sport conform curriculei şcolare, pregătirea profesorilor în domeniu şi numărul de copii care din motive de boală nu frecventează aceste ore. În acest sens, Vicepremierul a subliniat necesitatea promovării modului sănătos de viață și antrenarea copiilor în activităţi sportive.

Veaceslav Manolachi, rectorul Universităţii de educaţie fizică şi sport a menţionat că este dispus în cel mai scurt timp să prezinte o structură eficientă a funcţionării sportului în R. Moldova, în baza modelelor din Occident deja testate.

Pavel Ciobanu, Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal  a opinat că crearea Centrelor regionale sportive ar genera un nou circuit al sportului în ţară şi ne-ar asigura mai multe şanse olimpice.

Participanții la şedinţă au convenit cu privire necesitatea elaborării unui Plan de acţiuni pe termen mediu pentru dezvoltarea sportului în R. Moldova, care ar conţine măsuri intersectoriale

Viceprim-ministrul a dispus instituţiilor vizate să comunice mai intens şi să demareze consultări pentru elaborarea Planului de dezvoltare a sportului până la sfârşitul acestui an.

Pe teritoriul Republicii Moldova funcţionează 82 de şcoli sportive specializate, care sunt în gestiunea autorităţilor adminsitraţiilor publice locale.

Guvernul Republicii Moldova www.gov.md

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.