print
Tineretul Liberal organizează o serie de acţiuni pentru a marca Ziua Unirii Basarabiei cu România
27.03.2012
4374 Accesări

Tineretul Liberal anunță programul dedicat aniversării a 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Ora 13.00 – 14.00: Repartizarea panglicii tricolore

Ora 14:00 – 14.30: În fața blocului Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din str. Alexei Mateevici 111, va fi organizată o conferință de presă în cadrul căreia va fi prezentată poziția Tineretului Liberal privind aniversarea a 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Locul desfășurării conferinței este unul de o conotație istorică deoarece în clădirea actualului bloc 1 al Academiei a fost votată unirea de către membrii Sfatului Țării la 27 martie 1918.

Ora 15.00 – 16.30: În incinta Bibliotecii ”Onisifor Ghibu” din str. Nicolae Iorga 21 va fi organizată o masă rotundă cu genericul ”Unirea Basarabiei cu România în contextul politic actual”.

Basarabia a fost prima dintre teritoriile româneşti înstrăinate, care şi-a declarat dorinţa de a se uni cu România la 27 martie 1918 prin decizia adoptată de Sfatul Țării. Pe parcursul aceluiaşi an, Transilvania şi Nordul Bucovinei au urmat exemplul, contribuind la crearea României Mari.

Tineretul Liberal va promova consecvent adevărul istoric, chiar dacă la momentul de față aceste acțiuni nu sunt populare. Scopul nostru este ca cel puțin tânăra generație să se debaraseze de minciunile comuniste, să accepte identitatea, limba și istoria noastră românească.

Tinerii Liberali consideră, de asemenea, că este de datoria noastră a tuturor să depunem eforturile necesare pentru a ne regăsi împreună cu românii de pe celălalt mal al Prutului în Uniunea Europeană.

Departamentul Comunicare al TL

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.