print
Mihai Ghimpu îndeamnă cetăţenii la calm: "Nu vă lăsaţi cumpăraţi cu 100 de lei"
20.01.2012
1468 Accesări

Liderul Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu îndeamnă cetăţenii să creadă în partidele din Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) şi să nu permită manipularea din partea PCRM şi a altor partide extraparlamentare, care vor să organizeze proteste împotriva Referendumului Constituţional.

,,Cetăţenii trebuie să aibă încredere în noi, pentru că ne-au încredinţat voturile şi să nu să se lase cumpăraţi cu 100 de lei, cu un kg de orez sau cu un kg de macaroane pentru a protesta împotriva alianţei de guvernare”, a declarat Mihai Ghimpu în cadrul unei emisiuni de la AltTV din seara zilei de joi, 19 ianuarie.
 
Preşedintele liberal a menţionat că plebiscitul care urmează să aibă loc în luna aprilie este unica soluţie de depăşire a crizei politice. ,,Noi trebuie să depăşim această situaţie doar prin referendum, întrucât PCRM şi grupul Dodon nu vor să negocieze alegerea şefului statului. În aceste condiţii, cetăţenii sunt cei care trebuie să ia o decizie, pentru că ei sunt cei care ne-au făcut deputaţi”, a mai spus Mihai Ghimpu.
 
Totodată, liderul PL a subliniat că liderii din AIE vor avea un staff comun, astfel încât cetăţenii să înţeleagă necesitatea Referendumului Consituţional.
 
Potrivit liderilor AIE, Referendumul Constituţional urmează să fie organizat nu mai târziu de luna aprilie şi are ca obiectiv modificarea mecanismului de alegere a şefului statului. Deputaţii PL au propus ieri spre dezbatere un proiect de lege care prevede ca şeful statului să fie ales cu majoritatea simplă de voturi, iar în cazul în care în două tururi de scrutin nu se va obține o majoritate de voturi, la turul trei, să fie ales candidatul care va întruni cele mai multe voturi. (...)

www.arena.md

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.