• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  PL din Republica Moldova şi PD-L din România au pus bazele unui acord de colaborare

    PL din Republica Moldova şi PD-L din România au pus bazele unui acord de colaborare

    09.07.2008  

    La sfârşitul săptămânii trecute vicepreşedinţii Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă şi Anatol Şalaru au avut o întrevedere cu liderii Partidului Democrat Liberal din România - Emil Boc, Teodor Stolojan, Vasile  Blaga, Liviu Negoiţă ş.a. S-a discutat despre posibilităţile de colaborare a celor două partide şi despre semnarea unui acord de colaborare între PL şi PD-L.

    După această întrevedere cei doi vicepreşedinţi ai PL au luat parte, în calitate de invitaţi speciali, la Conferinţa Ligii Aleşilor Locali ai Partidului Democrat Liberal din România, care a avut loc la Bucureşti şi la care au  participat peste 1.000 de primari si viceprimari de municipii şi oraşe din România, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai Consiliilor Judeţene, consilierii generali ai Municipiului Bucureşti si consilierii locali ai sectoarelor Capitalei, precum şi primari de comune.

    Primarul municipiului Chişinău i-a felicitat pe toţi membrii PD-L care au fost aleşi sau realeşi de poporul român şi a subliniat faptul că „numai rămânând verticali în afirmarea adevărului nu-i vom dezamăgi pe cei care au investit speranţe în noi, ori tocmai din acest motiv nu ne vom amesteca cu cei care sunt gata să schimbe pălăria de dragul puterii, lucru condamnabil în politică şi nu numai”. La finalul discursului Dorin Chirtoacă le-a urat colegilor din PD-L mult succes la viitoarele alegeri parlamentare şi prezidenţiale şi i-a îndemnat să rămână o echipă sudată, pentru că numai uniţi vor reuşi.
    Emil Boc, preşedintele PD-L, le-a mulţumit vicepreşedinţilor PL pentru prezenţa la întrunirea Ligii Aleşilor Locali ai PD-L şi i-a asigurat că formaţiunea politică pe care o conduce va fi alături de Chişinău şi de Primăria municipiului Chişinău. Emil Boc a mai declarat că „s-au pus bazele unui acord care se va concretiza într-o Ligă a primarilor PD-L care vor sprijini politic şi administrativ municipiul Chişinău pentru ca împreună să avem un viitor comun în Uniunea Europeană”.

    9 iulie 2008                                                    Departamentul de Comunicare al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com