• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
    Veaceslav Untila: Despre riscurile alegerilor anticipate
    20.09.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?

    10.01.2016  
    Evenimentele care se petrec în ultima perioadă, generează fel de fel de comentarii asupra scenariilor probabile ce pot avea loc în Republica Moldova. 
    Personal, cred însa într-o singură finalitate a evenimentelor. În acest sens, cred, că pentru a-mi explica punctul de vedere, este relevantă paralela cu capodopera filozofului italian Dante Alighieri, „Divina Comedie”. 
    Dante ne sugerează o finalitate unică pentru toată omenirea, tot omul urmând să ajungă, într-un final, în Rai, fie din prima, fie trecând prin chinurile iadului, urcând, apoi, în Purgatoriu, pentru ca să ajungă să se unească cu Divinitatea.
    Raiul, în cazul nostru, este reîntregirea neamului, care se poate produce doar prin continuarea parcursului european al Republicii Moldova. Dacă am continua pe aceeași paralelă, am putea spune, că la moment, ne aflăm în Purgatoriu și de aici putem, fie să mergem în Rai, fie am putea coborî înapoi în Iad. Cu alte cuvinte, am putea merge în alegeri anticipate și să readucem Republica Moldova în zona de influență a Rusiei, pentru ca peste alte câteva decenii sa ne întoarcem înapoi, de unde am pornit.
    Moldovenii dintre Nistru și Prut au ieșit din Iad și sunt astăzi în Purgatoriu, cu toate acestea, riscul ca ei să revină in Iad și să o ia de la capăt este extrem de mare. 
    Fiind în Purgatoriu, trebuie sa trecem Rubiconul, pentru a ajunge pe tărâmul făgăduinței. Cu cât ne apropiem mai mult de scopul nostru final, cu atât mai multe ispite se ridică, și cu atât mai adânc acestea sapa, pentru a ne determina să renunțăm la drumul nostru spre „soarele de după munte”.
    Republica Moldova a ajuns la răscruce, iar decizia de a înainta sau de a coborî înapoi în neant le aparține deputaților PLDM. Sincer sper ca aceștia să demonstreze suficientă inteligență pentru a conduce poporul nostru osândit, pana la capăt, acolo unde îi este locul cu adevărat – în marea familie Europeană.
    Suntem tot mai aproape de Rubiconul care separă ”Purgatoriul” de ”Paradis”, iar asta înseamnă că trebuie să facem o alegere. Fie înaintăm, fie mergem înapoi, în chinurile Infernului. A înainta înseamnă a alege un guvern funcțional, guvern care ar promova reformele și ar demonta sistemul care alimentează corupția și fărădelegea. Un astfel de guvern va mișca Republica Moldova în direcția pe care și-a trasat-o încă în 1989 și a reconfirmat-o în 2009, și în 2014.
    Acum, mai mult decât oricând, este nevoie de determinare pentru a înainta. Dacă, incontestabil, vom ajunge acolo unde ne-am propus, la ce bun atâta șovăială? 
    Anticipatele, în cazul în care vor avea loc, vor contribui la prezervarea statu-quo-ului, ceea ce înseamnă că cei care au furat vor continua să o facă, lipsind pe cei mulți de justiție echitabilă, de o educație adecvată, de o bătrânețe destoinică și un sistem de sănătate performant. Toți cei care își doresc și contribuie la declanșarea alegerilor anticipate pot fi asemănați cu criminalii care își execută propriul popor!
    Unirea Republicii Moldova cu România va duce la acea terapie de șoc la care visează fiecare moldovean, de la mic până la mare. Unirea va pune capăt incapacității noastre de a ne autoguverna. Doar prin unire ne vom recâștiga demnitatea și un viitor european pentru copiii și nepoții noștri.
    Nici Dodon, nici Usatîi și cei asemenea lor nu se gândesc la viitorul neamului nostru, singurul lucru care-i preocupă este prezentul lor, prezent pentru care, ei sunt gata să ne fure Paradisul mult râvnit, aruncându-ne în Infernul intereselor meschine, Infern de care ne-am săturat până peste cap. 
    Iată-ne ajunși la răscruce – stimați deputați PLDM, încotro ne ordonați să mergem?
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com