• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Ghimpu declară că demisia premierului este iminentă: „Vlad Filat în fruntea Guvernului înseamnă moartea Alianței”

    Mihai Ghimpu declară că demisia premierului este iminentă: „Vlad Filat în fruntea Guvernului înseamnă moartea Alianței”

    05.03.2013  

    Deși liberalii au anunțat că astăzi, 5 martie, nu vor susține moțiunea de cenzură înaintată de comuniști, liderul PL, Mihai Ghimpu l-a criticat dur pe prim-ministrul Vlad Filat. Potrivit lui, prezența lui Vlad Filat în fruntea Guvernului înseamnă moartea Alianței, transmite UNIMEDIA.

    Președintele liberalilor a declarat că demiterea premierului este iminentă. „Noi nu participăm la vot doar pentru că moțiunea vine de la comuniști. Noi avem altă poziție. Dl Filat, ascultați atent ce vă spun eu acum: dacă nu sunteți azi demis, fără voturile noastre, atunci mâine, dacă nu mâine, atunci poimâine, peste o lună veți fi demis. Prezența lui Vlad Filat în fruntea Guvernului înseamnă moartea Alianței. Moartea Alianței înseamnă moartea vectorului european. Noi nu putem merge la alegeri cu o alianță, în fruntea căreia stați dvs”, a declarat Ghimpu de la tribuna Parlamentului.

    Liberalul a declarat că Filat a tras cu „tunurile Rusiei” în AIE. „Filat a luat tunurile și a tras în Alianță: trage și trage. Apoi a denunțat Alianța. Astea sunt tunurile Rusiei. Filat a trăsnit în integrarea europeană doar pentru niște reglări de conturi. Nu pentru asta am semnat eu Acordul de Constituire a Alianței, nu pentru asta am luptat eu timp de 24 de ani. În anul crucial pentru integrare europeană, 2013 ar fi putut fi un an istoric pentru noi, un în an în care trebuiau să fie semnate cele trei acorduri cu UE. Însă, noi declarăm război și începem să ne batem între noi”, a subliniat sursa citată.

    Potrivit lui Ghimpu, Rusia este unica țară care se bucură de criza politică din Republica Moldova. În plus, acesta a spus că Filat a reușit să distrugă Alianța din interior, ce nu le-ar fi reușit comuniștilor nici în zece ani. „L-am văzut pe Lavrov la Berlin, triumfa deja. Singura țară care câștigă de pe urma luptei declanșate de Filat este Rusia. 200 de ani noi am așteptat această perioadă. Și am ratat așa o șansă. Zece „Plahotniuci” să avem, zece „Ghimpi”, dar noi trebuie să trecem râul. Eu nu vreau să fiu complice, de aceea vorbesc aici. Eu nu am nicio treabă cu contrabanda, cu corupția, etc. AIE a fost compromisă de Filat, comuniștii trebuiau să lupte zeci de ani ca să compromită AIE. Trăiască Alianța pentru oameni, jos Alianța Mafioților”, a conchis liderul PL.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com