• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Moldovanu a solicitat elaborarea regulamentelor privind compensarea veniturilor ratate de transportatorii auto

    Mihai Moldovanu a solicitat elaborarea regulamentelor privind compensarea veniturilor ratate de transportatorii auto

    27.02.2013  

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a prezidat ieri şedinţa grupului de lucru privind compensarea veniturilor ratate de transportatorii auto.

    La şedinţă au participat Maria Cărăuş, viceministru al Finanţelor, Dumitru Ursachi, viceministru al Afacerilor Interne, Sergiu Sainciuc, viceministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Serviciului de Informaţii şi Securitate, Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, Ministerului Apărării, precum şi ai Patronatelor şi Sindicatelor din domeniul transporturilor.

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a menţionat că a convocat şedinţa din cauza faptului că soluţionarea problemei  privind compensarea veniturilor ratate de transportatorii auto în urma transportării persoanelor ce beneficiază de înlesniri se tergiversează şi este nevoie de a identifica soluţii reale pentru aceasta.

    Mihai Moldovanu a accentuat că mecanismul existent de compensare a veniturilor ratate nu este eficient şi provoacă pierderi agenţilor economici, dar trebuie asigurat şi dreptul anumitor categorii de persoane de a circula gratuit în interes de serviciu, cum ar fi colaboratorii Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Informaţii şi Securitate, Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat şi Ministerului Apărării.

    Alexandru Dragomir, şef direcţie, Ministerul Apărării a menţionat că ministerul pe care îl reprezintă a soluţionat problema şi veniturile ratate sunt restituite transportatorilor, dar numărul celor care beneficiază de călătorii şi numărul călătoriilor este mic şi calculele se fac simplu.

    Dumitru Ursachi, viceministru al Afacerilor Interne a accentuat că specificul activităţii colaboratorilor MAI este diferit şi numărul este mult mai mare, astfel metoda aplicată de Ministrul Apărării nu este valabilă şi la interne.

    Totodată, viceministrul a declarat că a fost elaborat un regulament nou pentru compensarea cheltuielilor de călătorie a colaboratorilor MAI, care va fi prezentat în curând spre avizare, urmând apoi a fi aprobat de Guvern.

    Maria Cărăuş, viceministru al Finanţelor a menţionat că problema se referă la transportul interurban, deoarece în cel urban cheltuielile sunt acoperite din bugetele locale şi este nevoie ca fiecare instituţie să elaboreze propriul regulament pentru persoanele care se deplasează în interes de serviciu.

    Vladimir Florea, preşedintele Uniunii Transportatorilor şi Drumarilor a declarat că situaţia agenţilor economici din transportul auto care activează legal este dificilă şi transportarea gratuită a anumitor categorii de persoane provoacă pierderi şi mai mari, determinând trecerea acestora în economia tenebră.

    În urma discuţiilor, Mihai Moldovanu a solicitat ca fiecare instituţie vizată să elaboreze în termen de o lună regulamente privind compensarea cheltuielilor de deplasare, în baza numărului de colaboratori de care dispune şi care trebuie să beneficieze de deplasări de serviciu, cu estimarea cheltuielilor necesare şi modalităţii de finanţare, în colaborare cu Ministerul Finanţelor.

    De asemenea, viceprim-ministrul a solicitat Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor să revizuiască politicile din domeniu, pentru a stabili clar reglementările pentru categoriile de persoane ce beneficiază de scutiri în transport.

    Guvernul Republicii Moldova

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com