• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Muniţiile Armatei Naţionale vor fi păstrate într-un depozit nou

    Muniţiile Armatei Naţionale vor fi păstrate într-un depozit nou

    24.12.2012  

    O mare parte a muniţiilor din dotarea Armatei Naţionale va fi păstrată într-un depozit care urmează să fie construit respectând standardele internaţionale. Autorităţile susţin că necesitatea construcţiei noului depozit este motivată de faptul că cele existente se află prea aproape de cazarme şi de locurile de dislocare a efectivului, ceea ce contravine normelor internaţionale privind distanţele de siguranţă, în special în timpul desfăşurării aplicaţiilor multinaţionale

    Ministrul apărării, Vitalie Marinuţa, a declarat pentru Info-Prim Neo că iniţial se preconiza ca depozitul să fie construit la Centrul de instruire Bulboaca, ulterior însă s-a decis ca acesta să fie construit în regiunea unităţii militare de la Dănceni. „Consider că acolo, la Bulboaca, sunt aplicaţii şi e prea aproape de Zona de Securitatea, nu e cea mai bună zonă de amplasare a unui depozit de aşa gen”, a notat ministrul.

    Vitalie Marinuţa a menţionat că în prezent se coordonează cu experţii Misiunii OSCE proiectarea depozitului, iar costurile vor fi estimate şi anunţate, cel mai probabil, în primul trimestru al anului viitor. Ministrul a mai spus că lucrările de construcţie vor demara în 2013, dar depinde de disponibilitatea donatorilor. „Noi ne dorim ca problema dată să fie soluţionată cât mai repede posibil şi vom depune maxime eforturi pentru aceasta”, a notat ministrul.

    Construcţia noului depozit de păstrare a muniţiilor este prevăzută în Memorandumul de înţelegere între Ministerul Apărării şi Misiunea OSCE în Republica Moldova cu privire la implementarea Programului complex în domeniul armelor de calibru mic şi armament uşor, semnat în octombrie 2010. Pe lângă construcţia depozitului, documentul mai prevede realizarea a şapte proiecte separate de modernizare a depozitelor de stocare a muniţiilor din Floreşti, Cahul, Bălţi şi Chişinău, proiecte de distrugere a diferitor tipuri de bombe, precum şi procurarea unui sistem mobil pentru verificarea vizuală a stocurilor de muniţii. Totodată, în cadrul acestui program vor fi organizate cursuri de instruire în domeniul managementului tehnic al muniţiilor.

    www.tv7.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com