• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Preşedintele PL: Proiectul privind retragerea imunităţii deputaţilor este un PR politic

    Preşedintele PL: Proiectul privind retragerea imunităţii deputaţilor este un PR politic

    28.11.2012  

    Proiectul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) privind retragerea imunităţii deputaţilor este unul nobil, dar este un proiect de PR politic. Declaraţia aparţine liderului Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu şi a fost făcută în cadrul unui briefing de presă.

    “Era clar din start că trebuiau să voteze și comuniștii pentru ca acest proiect să aibă susținerea necesară. Pentru a vota acest proiect trebuie să avem voturi, dacă vom avea voturi, PL va vota proiectul, dacă nu vom avea voturi, atunci nu vom vota. Ca și cu alegerea președintelui, este și acum cu retragerea imunității deputaților” , a opinat Mihai Ghimpu.

    Totodată, liderul PL susține că niciun deputat nu este scutit de răspundere în cazul când încalcă, iar Parlamentul ar avea pârghii de retragere a imunității deputatului în condițiile când se face vinovat de anumite lucruri.

    Liberal democraţii au făcut anterior un apel public către colegii din AIE, dar şi către opoziţie pentru a susține proiectul acestora privind retragerea imunității deputaților. Potrivit PLDM, proiectul este semnat de 31 de deputați din cadrul fracțiunii parlamentare liberal-democrate, iar pentru înregistrarea și includerea în procedura de examinare parlamentară sunt necesare semnăturile a cel puțin o treime din numărul total de legislatori (minimum 34). (...)

    www.trm.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com