• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Eliberarea autorizaţiei de mediu pentru folosirea specială a apei se va face mai uşor

    Eliberarea autorizaţiei de mediu pentru folosirea specială a apei se va face mai uşor

    22.11.2012  

    La 22 noiembrie curent, Gheorghe Șalaru, ministrul mediului,  Valentina Badrajan, directorul executiv al Fondului Provocările Mileniului Moldova și Stela Mocan, directorul executiv al Centrului de Guvernare Electronică, au semnat un Acord privind elaborarea Platformei Comune de Autorizare a Folosinței Apei.

    Semnarea Acordului are drept scop sporirea eficienței implementării Platformei Comune de Autorizare a Folosinței Apei. Platforma comună va crea un cadru transparent pentru perfectarea operativă și necostisitoare a autorizaţiei de folosinţă specială a apei.

    Implementarea Platformei Comune este necesară, în primul rînd, pentru realizarea unui Sistem informațional integrat de monitorizare şi gestiune a resurselor de apă din Republica Moldova şi realizarea prevederilor politicilor naţionale, cum ar fi: Programul strategic de modernizare tehnologică a guvernării, Reforma administraţiei publice centrale, Legea apelor ş.a. Acest sistem informațional va permite gestionarea proceselor de recepţionare, procesare a cererilor de autorizare a folosinţei apei şi eliberare a autorizaţiilor respective, care va spori eficienţa interacţiunii între autorităţile publice implicate în procesul de autorizare a folosinţei apei.

    Platforma 1Drept urmare a implementării Platformei Comune va spori în mare măsură transparenţa activităţii de eliberare a autorizaţiei de folosinţă a apei în ansamblu şi a fiecărei autorităţi publice implicate în procesul de autorizare în particular, precum şi performanţa activităţii tuturor actorilor implicaţi în procesul de autorizare.

    Potrivit acordului semnat, Centrul de Guvernare Electronică va fi responsabil de contractarea unei companii care va elabora această platformă, iar Fondul Provocările Mileniului Moldova va contribui la dotarea autorităților publice cu echipamentul necesar pentru digitizarea dosarului beneficiarului ce solicită autorizația de mediu pentru folosința specială a apei și instruirea personalului.

    Totodată, Ministerul Mediului, care va prelua în gestiune platforma după elaborarea acesteia, va asigura funcționalitatea și aplicarea acesteia prin instituirea Ghișeului unic de eliberare a autorizației de mediu pentru folosința specială a apei și elaborarea cadrului de reglementare necesar.

    Ministerul Mediului al Republicii Moldova

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com