• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Întrevedere moldo-ungară la Ministerul Apărării

    Întrevedere moldo-ungară la Ministerul Apărării

    16.11.2012  

    Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ungariei în Republica Moldova, Excelența sa, Mátyás Szilágyi.

    Vitalie Marinuţa l-a felicitat pe Mátyás Szilágyi cu ocazia numirii în funcţie şi şi-a exprimat încrederea că relaţiile de colaborare dintre cele două ţări se vor îmbunătăți. Oficialii au discutat despre stadiul actual al cooperării moldo-ungare în domeniul apărării şi despre identificarea unor mecanisme pentru impulsionarea acesteia.

    La rândul său, Mátyás Szilágyi a mulţumit ministrului Apărării pentru această întrevedere şi pentru suportul acordat de Armata Naţională la îngrijirea mormintelor și amplasarea pietrelor funerare în memoria eroilor unguri căzuţi în lagărele de concentrare care au existat pe actualul teritoriu al Republicii Moldova. De asemenea, oficialul ungur a menţionat că ţara sa este dispusă să sprijine Armata Naţională în procesul de reformă militară. „Noi vom identifica împreună mecanismele necesare pentru a dezvolta relaţiile moldo-ungare în domeniul militar, astfel încât să avem o cooperare mai dinamică în viitor”, a declarat Mátyás Szilágyi.

    Relațiile moldo-ungare în domeniul militar au la bază acordul cu privire la colaborarea militară, semnat la 25 noiembrie 1997.

    Ministerul Apărării al Republicii Moldova

    www.army.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com