• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Primarul capitalei, deranjat de "nesimţirea" din traficul rutier: Trebuie să instalăm bariere la toate semafoarele din Chişinău?

    Primarul capitalei, deranjat de "nesimţirea" din traficul rutier: Trebuie să instalăm bariere la toate semafoarele din Chişinău?

    12.11.2012  

    Pentru a-i disciplina pe unii şoferi, Primăria Capitalei ar putea instala bariere la semafoarele din Chişinău, asemeni celor de la trecerile la nivel de cale ferată. Cu o asemenea propunere a ieşit azi chiar edilul Dorin Chirtoacă. Gluma a fost susţinută de Şeful Direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicaţii, Adrian Boldurescu.

    Potrivit lui Boldurescu, din cele 139 de procese verbale întocmite de Poliţia Rutieră pe parcursul a trei săptămâni, 51 au fost pentru trecere la culoarea roşie a semaforului.

    "Cred că problema ţine de proasta pregătire a celor care astăzi au permise de conducere. Hai să punem bariere la toate semafoarele din Chişinău, pentru că oamenii nu pricep ce însemană culoarea roşie. Cam aşa ar suna argumentarea unora. Cine a învăţat Regulamentul Circulaţiei Rutiere trebuie să ştie că în momentul în care este trecere la nivel de cale ferată, obligatoriu trebuie să oprească, pentru că este acel „X”, sau cum i se mai spune - Crucea Sfântului Andrei. Cei care nu au învăţat să caute bariere. Este prostie şi nesimţire, îmi stă în gât când se caută fel de fel de explicaţii”, a declarat primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă.

    Publika.md reaminteşte că la 4 noiembrie curent, un microbuz cu pasageri a fost spulberat de un marfar. Accidentul s-a produs în apropiere de staţia Mereni din raionul Anenii Noi. În urma impactului, patru oameni au murit, iar alţi patru au fost transportaţi de urgenţă la spital.

    În cadrul şedinţei de astăzi de la Primărie, patronul microbuzului a afirmat că accidental ar fi putut fi evitat dacă în acel loc ar fi fost instalată o barieră.

    www.publika.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com