• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Anatol Şalaru: Noul Cod al Transporturilor prevede o schimbare radicală a sistemului de transport pentru călători în Moldova

    Anatol Şalaru: Noul Cod al Transporturilor prevede o schimbare radicală a sistemului de transport pentru călători în Moldova

    09.11.2012  

    Ministrul Transporturilor, Anatol Șalaru, promite să vină de hac „mafioților” din transport. Potrivit lui, în curând la Guvern va fi prezentat un nou Cod al Transportatorilor care va aduce schimbări radicale în domeniu, scrie UNIMEDIA.

    „Noi am pregătit un Cod nou al Transporturilor care prevede o schimbare radicală a sistemului de transport pentru călători în Moldova. Astăzi, administratorii de rute nu au în proprietatea lor unități de transport. Pentru ei lucrează alții, pe care nu-i poate controla și care nu poartă nicio răspundere față de firmă”, a menționat Șalaru în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

    Ministrul este sigur că acest Cod nu va întâmpina rezistență la Guvern. „La Guvern este sigur că nu va întâmpina rezistență. La Guvern sunt toți conștienți de importanța acestui Cod. Am primit chiar indicație de la prim-ministru să-l prezentăm mai repede. Majoritatea transportatorilor acum ne susțin. Iar în Parlament, cu ajutorul presei, îi vom scoate în vileag pe acei care nu au interes ca acest business să fie legal. I-am convins și pe transportatori, cu excepția unei uniuni de transportatori. S-au împotrivit foarte mult pentru că noi umblăm anume la cei mafioți din transport, care nu au unități de transport în proprietate, însă îi exploatează pe alții. Unul care umblă cu mapa subțioară, cu permis de activitate, care și-a deschis cândva prin cunoștințe mai multe curse, neinvestind niciun ban, el îi angajează pe oamenii care au microbuz să lucreze pentru dânsul”, a precizat acesta.

    Potrivit oficialului, noul Cod va prevedea ca minim 50% din unitățile de transport trebuie să fie în proprietatea firmei, ca fiecare unitate de transport să fie acoperită financiar (să aibă o sumă de bani în cont de la 5 la 7 mii de euro în cont). Acești bani ar fi necesari pentru a plăti eventualele pagube, pentru a repara și pentru a demonstra că într-adevăr ai capacitate financiară pentru a activa. În plus, firmele va trebui să aibă bază tehnico-materială, specialiști buni, și să aibă un sediu și o bază unde să fie verificate autobuzele și microbuzele înainte de a ieși pe rută. „Totodată, va trebuie să aibă o reputație bună. În caz contrar, nu i se va prelungi autorizația de activitate”, a conchis ministrul.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com