• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Atelierul de lucru „Educația Ecologică: o necesitate a prezentului și viitorului”

    Atelierul de lucru „Educația Ecologică: o necesitate a prezentului și viitorului”

    09.11.2012  

    La 9 noiembrie Ministrul Mediului Gheorghe Șalaru a participat la atelierul de lucru „Educația Ecologică: o necesitate a prezentului și viitorului”, realizat de Consiliul Național pentru Participare, Grupul de Lucru Mediu.

    La eveniment au participat dl Alecu Reniță, președintele Mișcării Ecologiste din Moldova și Coordonatorul Grupului de Lucru Mediu, dna Silvia Szaboova, membrul Centrului de Educație Ecologică SOSNA din Republica Slovacia, reprezentanți ai Ministerului Educației, societății civile, precum și elevi din clasele superioare ale liceelor din mun. Chișinău.  

    În cadrul atelierului au fost dezbătute și analizate principalele cauze ale lipsei unui sistem bine organizat de introducere în instituțiile de învățământ mediu din Republica Moldova a educației ecologice, mecanismele optime de dezvoltare a unei atitudini sănătoase a tinerii generații privind problemele de mediu, dar și rolul autorităților publice centrale și locale în asigurarea bunului mers al procesului de instruire și educare ecologice. 

    Ministrul Gheorghe Șalaru a ținut să atragă atenția participanților asupra importanței abordării multilaterale și complexe a procesului de educație ecologică, totodată exprimându-și încrederea că procesul educațional în domeniul ecologiei va fi orientat spre inculcarea în accepțiunea tinerii generații a celor trei valori fundamentale: cunoaștere, abilitate și atitudine. În același context, ministrul a remarcat creșterea interesului tinerei generații față de soluționarea problemelor de mediu și asigurarea unei dezvoltări durabile. 

    Ministerul Mediului al Republicii Moldova

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com