• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Proiecte transfrontaliere România-Ucraina-Republica Moldova: Fonduri europene pentru managerii din Chişinău şi Ialoveni

    Proiecte transfrontaliere România-Ucraina-Republica Moldova: Fonduri europene pentru managerii din Chişinău şi Ialoveni

    24.08.2012  

    La Ialoveni a avut loc conferinţa de deschidere a proiectului „Supporting Centre for Cross-Border Business Environment – Training, Exhibition and Symposium”, finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Operaţional Comun România- Ucraina- Republica Moldova 2007-2013. Valoarea totală a finanţării europene a proiectului este de 1.763.632 EUR.

    Obiectivul principal al proiectului este de a îmbunătăţi performanţele economice din zona de frontieră prin diversificarea şi modernizarea într-o manieră durabilă a economiei de frontieră şi îşi propune obţinerea următoarelor rezultate: construirea unui centru de instruire în Ialoveni, Republica Moldova, derularea de seminarii pe următoarele teme: management de proiect şi educaţie antreprenorială, realizarea unui studiu de fezabilitate şi a unui plan de afaceri, două studii de piaţă (unul pentru piaţa din România şi altul pentru piaţa din Republica Moldova) şi achiziţionarea de echipamente pentru dotarea centrului de instruire.

    Grupul ţintă al proiectului este format din 20 de manageri din Republica Moldova (Chişinău şi Ialoveni) şi 20 manageri din judeţul Botoşani, România, de firme mici şi mijlocii, şi 10 potenţiali angajaţi ai centrului de afaceri.

    Beneficiarii proiectului sunt reprezentanţi de comunitatea de afaceri din Republica Moldova şi România, în special întreprinderile mici şi mijlocii, aplicantul şi partenerii săi: Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani şi Asociaţia pentru Integrare şi Dezvoltare Comunitară Iaşi şi comunităţile locale din zonele vizate.

    În ceea ce priveşte sustenabilitatea, centrul va putea fi pus la dispoziţia firmelor şi instituţiilor interesate în organizare de activităţi de instruire; organizare de simpozioane, conferinţe, reuniuni naţionale şi internaţionale; organizare de târguri şi expoziţii.

    Apropierea de Chişinău, cât şi poziţionarea oraşului Ialoveni drept capitală a regiunii de Dezvoltare Centru sunt opurtunităţi pe termen lung care se doresc a fi valorificate.

    Mai multe informaţii despre proiectele transfrontaliere de acest tip pot fi găsite pe pagina web www.ro-ua-md.net

    Programul Operaţional Comun România- Ucraina- Republica Moldova 2007- 2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program.

    www.il.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com