• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Maxim Guţu, Preşedintele Organizaţiei de Tineret a PL din sectorul Centru, mun. Chişinău: Cred în şansele tinerilor noştri

    Maxim Guţu, Preşedintele Organizaţiei de Tineret a PL din sectorul Centru, mun. Chişinău: Cred în şansele tinerilor noştri

    23.08.2012  

    Maxim Guţu este preşedintele Organizaţiei de Tineret a Partidului  Liberal, sectorul Centru. Un tânăr cu o experienţă vastă în domeniul politic şi nu doar. A absolvit Universitatea Liberă Internaţională, Facultatea de Drept. Se poate lăuda şi cu titlul de magistru în acelaşi domeniu, titlu obţinut la  Universitatea Al.I. Cuza din Iaşi. Se implică activ în acţiunile societăţii civile, iar de curând a iniţiat şi un ONG,  împreună cu o echipă formată exclusiv din tineri.

    "În Partidul Liberal mă aflu de mai demult, undeva din anul  2007, când era în plină desfăşurare campania electorală pentru primărie. Anul trecut am fost ales în calitate de preşedinte al Organizaţiei Liberale de tineret, filiala sectorului Centru.

    Suntem o echipă de tineri care conlucrează cu echipa de seniori ai PL din acealaşi sector. Participăm la diverse acţiuni care au ca scop promovarea valorilor partidului din care facem parte, dar mai avem şi alte activităţi. În această iarnă am participat la o acţiune de caritate desfăşurată la Căuşeni. La patru familii socialmente-vulnerabile am dăruit pachete cu produse alimentare, jucării, rechizite şi un set bogat de cărţi.

    Având o experienţă vastă în domeniul tineretului, am observat că odată cu progresul societăţii, tinerii avansează din punct de vedere profesional. Văd că junii din Republica Moldova au un grad de implicare mai mare în multe sfere ale vieţii. Sunt multe ONG-uri care promovează valorile tinerilor la nivel de stat, de instituţii centrale sau locale. E bine când ei vor să înveţe, când încep să bată la uşi şi să rezolve anumite probleme.

    Împreună cu o consăteancă de a mea, Oxana Greadcenco, din Fârlădeni, Căuşeni, studentă la Suceava, şi cu încă o domnişoară, ne-am asociat pentru a deschide un ONG cu denumirea „Sud-Est Junior”. Grupul ţintă sunt tinerii.Vom încerca să muncim pentru interesul lor, să îi implicăm în activităţile acestui ONG. Sperăm într-o colaborare şi cu cei din raioanele de est ale Republicii, pentru că satul nostru este unul de frontieră.

    Organizaţia pe care o conduc, mă refer la cea din Chişinău, se află într-un proces amplu de reformare. Alegerea mea în calitate de preşedinte este un punct din această reformare. Lucrăm asupra unui regulament intern care va prevedea toţi paşii după care trebuie să se ghideze membrii organizaţiei. E nevoie de multă responsabilitate, implicare. Eu sper că respectivul regulament va reuşi să îi mobilizeze şi să îi facă mai responsabili pe tinerii din grupul pe care îl conduc. Dat fiind faptul că suntem în sezon estival, participăm la diverse excursii, ieşiri la iarbă verde, unde avem şansa de a ne cunoaşte mai bine, pentru a ne consolida echipa. Eu cred în şansele tinerilor noştri, pentru că ei sunt viitorul acestui stat. Nu pot decât să le urez succes!"

    Iuliana Mămăligă, www.civic.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com