• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Graham Watson, după întrevederea cu Mihai Ghimpu: Discuțiile despre federalizarea Republicii Moldova nu își au loc în prezent

    Graham Watson, după întrevederea cu Mihai Ghimpu: Discuțiile despre federalizarea Republicii Moldova nu își au loc în prezent

    21.08.2012  

    ,,Discuțiile despre federalizarea Republicii Moldova nu își au loc în prezent”, consideră președintele Partidului European Liberal Democrat şi Reformist (ELDR) Graham Watson, raportor al Parlamentului European pentru Acordul de Asociere la UE a Republicii Moldova. El a făcut această declarație astăzi în cadrul unei întrevederi cu liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu.

    Totodată, raportorul Parlamentului European a declarat că sprijină parcursul european al Republicii Moldova și apreciază progresele întregistrate de țara noastră. ,,Pentru mine este clar că singura alegere a R.Moldova este integrarea în UE”, a subliniat europarlamentarul britanic.
    La rândul său, liderul PL Mihai Ghimpu a dat asigurări că alianța de guvernare va implementa toate reformele necesare pentru ca R.Moldova să facă parte din familia europeană. ,,Am făcut o înțelegere să continuăm acest drum”, a menționat președintele liberal.
     
    Europarlamentarul britanic a efectuat o vizită de patru zile în Republica Moldova. Pe parcursul vizitei la Chișinău, președintele ELDR a avut întâlniri cu deputații din fracțiunea PL și tinerii liberali.

    www.arena.md

    ****************************************************************************

    Moldova ar trebui să rămînă o ţară integră, iar discuţiile despre federalizare sînt inutile. Afirmaţia a fost făcută astăzi de către raportorul Parlamentului European pentru Acordul de Asociere la UE a Republicii Moldova Graham Watson în cadrul unei întîlniri cu liderul PL Mihai Ghimpu, informează MOLDPRES.

    Potrivit oficialului european, Moldova a înregistrat succese la capitolul implementarea reformelor şi îşi are viitorul în familia europeană. El a opinat că este important ca RM să se debaraseze de ideologia comunistă şi să facă faţă provocărilor ce ţin de eliminarea corupţiei şi consolidarea statului de drept.

    În context, liderul PL Mihai Ghimpu a dat asigurări că AIE va continua reformele demarate, iar subiectul federalizării nu poate fi pus în discuţie deoarece contravine Constituţiei.

    Recent în presă au apărut mai multe articole în care se anunţa că oficialul german Angela Merkel vine la Chişinău pentru a propune un plan de federaliraze a Republicii Moldova. Informaţia a fost dezminţită de autorităţile de la Chişinău, notează MOLDPRES.

    www.moldpres.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com