• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Dorin Chirtoacă: Important este cu cine se va face unirea

    Dorin Chirtoacă: Important este cu cine se va face unirea

    07.08.2012  

    Primarul capitalei Dorin Chirtoacă cere direcțiilor Primăriei să evalueze situația de la Bălți pentru a vedea în ce măsură violențele de duminică prezintă pericol pentru Chișinău în cazul în care vor fi organizate noi manifestații.

    ,,Experiența anilor trecuți arată că manifestațiile Mișcării Acțiunii 2012 au fost pașnice, fără violențe, însă ceea ce s-a întâmplat ieri la Bălți este îngrijorător și este clar că nu a fost organizate de oamenii de rând, ci de partide politice de stânga, care distructurează R.Moldova prin mesajele pe care le promovează și în orice moment se pot implica și la Chișinău. Nu este exclus că situația s-ar putea repeta”, a declarat primarul în cadrul ședinței Primăriei de luni, 6 august.

    Dorin Chirtoacă este de părere că unirea nu este motivul altercațiilor, ci cu cine se va înfăptui această unire. ,,Atunci când Șelin a colectat semnături pentru aderarea la Uniunea Euroasiatică Rusia-Belarus-Kazahstan nimeni nu s-a îngrijorat sau a protestat. La manifestațiile de la Bălți însă Mai grav s-a ajuns la xenofobie, este adevărat că extremisti sunt peste tot în lume, numai că aceștia trebuie puși la respect”, a mai spus edilul.
     
    Reamintim că încercarea Mișcării Acțiunii 2012 de a organiza un Marș al Unirii la Bălți s-a încheiat cu bătăi între unioniști și partidele de stânga (comuniști, socialiști, social-democrați, Patrioții Moldovei).

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com