• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Utilaje moderne pentru drumarii din republică

    Utilaje moderne pentru drumarii din republică

    30.05.2012  

    La 30 mai 2012, Administraţia de Stat a Drumurilor a distribuit societăților pe acțiuni de întreținere a drumurilor din republică 12 autospeciale destinate lucrărilor de plombare a gropilor și colmatarea fisurilor asfaltice după o nouă tehnologie de injectare prin utilizarea amestecului de emulsie bituminoasă și criblurii.

    La eveniment a fost prezentă și conducerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Șalaru și viceministrul Boris Gherasim.

    După ceremonia de înmânare a cheilor, drumarii au testat utilajele primite prin executarea demonstrației de plombare a unei gropi și aplicarea emulsiei bituminoase asupra unei fisuri în asfalt. În acest context, Ministrul Anatol Șalaru a declarat că, drumarii vor fi instruiți timp de câteva săptămâni de către specialiști privind exploatarea noilor utilaje pe drumurile naționale.

    Ministrul Anatol Șalaru a precizat că utilajele au fost repartizate către 12 întreprinderi de întreținere a drumurilor care vor activa în rezultatul procesului  de reformare și optimizare a celor 38 existente în prezent. 

    De menționat că noua tehnologie implementată pentru executarea lucrărilor de reparație a drumurilor permite efectuarea rapidă a procesului de plombare a gropilor și  în condiții meteorologice cu temperaturi scăzute și umiditate înaltă,  fără utilizarea betonului asfalic costisitor sau alte pregătiri speciale prealabile. În comparație cu metoda precedentă, noile achiziții asigură efectuarea lucrărilor de plombare a gropilor pe o suprafață de 140-170 m2 față de 50 m2 cum se proceda anterior,  într-un schimb de 8 ore. În rezultat, sunt reduse cu  40% cheltuielile suportate și termenul de executare a lucrărilor .

    Cele 12 autospeciale, dotate modern cu rezervoare pentru emulsie și menținere a amestecului de criblură fracționată, au fost achizitionate în rezultatul desfășurării unei licitatii publice, unde a fost desemnat câștigător SRL Motor Star. Costul unui  utilaj este de cca 900 mii lei, suma totală fiind alocată din Fondul Rutier.

    www.mtid.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com