• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ministrul Ion Cebanu: 6 din cele 10 mln de lei, destinate pregătirii lotului naţional pentru Jocurile Olimpice, au fost deja cheltuite

    Ministrul Ion Cebanu: 6 din cele 10 mln de lei, destinate pregătirii lotului naţional pentru Jocurile Olimpice, au fost deja cheltuite

    04.05.2012  

    6 din cele 10 mln de lei, destinate pregătirii lotului naţional pentru Jocurile Olimpice, au fost deja cheltuite. Celelate patru milioane de lei urmează să fie repartizate în timpul apropiat, practic – pe ultima sută de metri, în ajunul Jocurilor Olimpice de la Londra. Declaraţia a fost făcută joi de Ministrul Tineretului şi Sportului, în cadrul şedinţei Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media.

    Ion Cebanu a menţionat că banii au fost gestionaţi în conformitate cu calendarul acţiunilor sportive naţionale şi internaţionale pentru anul 2012, prioritate fiind dată genurilor de sport unde au fost înregistrate performanţe în ultimii ani şi sportivilor care aveau şanse reale de a îndeplini normativele olimpice.

    ”Problema o reprezintă suma de patru milioane de lei rezervate pregătirii lotului naţional pentru Jocurile Olimpice, deoarece suma totală de 10 milioane de lei, alocate de către Guvern, a fost eşalonată de către Ministerul Finanţelor pentru plată lunară până la finele anului. Am atenţionat încă la finele anului 2011 asupra necesităţii reorganizării plăţilor din buget pentru sportivi, deoarece după luna august 2012 vom fi deja în pegătire către un nou ciclu olimpic. Sper că colegii de la Finanţe vor demonstra promptitudine şi în acest caz, deoarece suntem pe ultima sută de metri, iar problema urmează a fi soluţionată la nivel interministerial”, a mai declarat Ion Cebanu.

    Referindu-se la stadiul realizării Programului de pregătire a sportivilor din Republica Moldova pentru participare la Olimpiada de Vară, Ministrul Tineretului şi Sportului a accentuat că lotul sportiv ”de aur” îl reprezintă actualmente 82 de bursieri, în comparaţie cu 47 de bursieri în 2011.

    ”Sportivii moldoveni primesc burse lunare de la 2 la 10 mii de lei, în afară de premiile pentru performanţele la competiţiile sportive internaţionale, care au înregistrat un record de 180 de mii de lei, în cazul halterofilei Cristina Iova, care a obţinut recent trei medalii de aur, la Campionatelor Europene de haltere, dispute în Antalya. Motivaţie de a continua cariera sportivă în Republica Moldova există, rămâne să rezolvăm problema fundamentală a sportului moldovenesc, moştenit de la fosta guvernare – menţinerea infrastructurii sportive şi crearea unei baze moderne, care ar corespunde exigenţelor unui stat european.”

    La finele şedinţei de lucru a comisiei parlamentare, Ion Cebanu a declarat pentru presă că rămâne a fi optimist atât în numărul delegaţiei sportive la Jocurile Olimpice de la Londra, cât şi la succesele sportivilor moldoveni.

    ”Încă în luna octombrie 2011 am declarat că sper la o delegaţie sportivă de cel puţin 14-16 sportivi care vor reprezenta Republica Moldova la Olimpiada de Vară, chiar dacă la acel moment au fost îndeplinite doar 6 normative olimpice. Practic, obiectivul a fost deja realizat. Suplimentar, pot să vă spun că avem toate şansele să delegăm peste 20 de sportivi şi chiar să obţinem medalii. Totul depinde de sănătatea acestora şi, de ce nu, de noroc”, a conchis Ministrul Tineretului şi Sportului.

    www.mts.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com