• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ministrul Mediului Gheorghe Șalaru a avut o întrevedere cu Delegația UE

    Ministrul Mediului Gheorghe Șalaru a avut o întrevedere cu Delegația UE

    27.04.2012  

    La 26.04.2012 Ministrul Mediului Gheorghe Șalaru a avut o întrevedere cu Delegația UE în  frunte cu dl. Pierre Dybman. Întrevederea s-a desfășurat în cadrul vizitei de lucru realizate de către Delegația UE în Republica Moldova în scopul monitorizării îndeplinirii obligațiilor asumate de statul nostru.

    În cadrul întrevederii au fost puse în discuției rezultatele atinse de către Ministerul Mediului în domeniul ajustării legislației naționale de mediu la directivele EU, gradul și modalitățile de implementare a proiectelor investiționale, precum și posibilitățile de întărire a capacității de realizare a obligațiilor asumate.

    Totodată au fost menționate și principalele dificultăți întâlnite de către autoritatea centrală în domeniul protecției mediului în vederea realizării în termenii prestabiliți a tuturor înțelegerilor.

    Dl Gheorghe Șalaru a ținut să atragă atenția asupra faptului că ministerul a reușit să finalizeze un șir vast de acte legislative și normative în domeniile prioritare precum aprovizionarea cu apă și canalizare, biodiversitatea și protecția subsolului, fapt care în perioada următoare va conduce la depășirea principalelor bariere existente la moment.

    La rândul său, dl. Pierre Dybman a menționat că Uniunea Europeană susține proiectele de dezvoltare din Republica Moldova, inclusiv cele din stânga Nistrului și va depune eforturi în vederea înlăturării tuturor obstacolelor care împiedică bunul mers al procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com