• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Deputatul Valeriu Munteanu: Formuzal trebuie ajutat să înţeleagă care sunt drepturile, dar mai ales obligaţiile sale

    Deputatul Valeriu Munteanu: Formuzal trebuie ajutat să înţeleagă care sunt drepturile, dar mai ales obligaţiile sale

    26.04.2012  

    „Orientarea politicii externe spre Est, dezvoltarea relaţiilor cu Rusia, Ucraina, Belarus şi participarea R. Moldova în Uniunea Economică Euro-Asiatică”, sunt cele mai importante deziderate ale lui Mihail Formuzal, în calitatea sa de preşedinte al Partidului Regiunilor din Republica Moldova, sună  poate prozaic, dar nu atât de banal încât să nu fie adevărat.În acelaşi timp, acest domn, în calitatea sa de guvernator al UTA Găgăuzia, fiind membru din oficiu al Guvernului R. Moldova, participă în fiecare zi de miercuri la şedinţele Executivului şi dacă tot face naveta de la Comrat la Chişinău, nu ratează nici o ocazie să-şi valorifice şi agenda politică a partidului său, înregistrat la Chişinău, pe strada M. Kogălniceanu, 41  — probabil Formuzal nu a ţinut cont de faptul că Mihail Kogălniceanu, un mare unionist, personalitate complexa a culturii române, a fost şi prim-ministru al României, poate noul preşedinte de partid a fost măgulit de prenumele comun pe care-l poartă şi de litera „K” din familia ieşeanului, fiu de basarabeni de pe  Kogâlnic.

    Ultima escapada deliberată (făcută cel mai probabil la îndemnul unor sfetnici şi eventuali amici politici) a rezervistului în grad de maior, nu poate fi trecută cu vederea, declaraţia de ieri a lui Formuzal, vis-a-vis de Istoria românilor nu mai este o noutate şi nici abordările sale belicoase nu mai surprind pe nimeni, în schimb contextul general şi liniştea din ochii celui care stă în capul mesei (atunci când se fac astfel de declaraţii de nesupunere), n-au cum să nu ne pună pe gânduri.

    Oare istoria românilor să fie iarăşi obiectul unui troc politic şi miza  unor începuturi abortive, fără de sfârşit; vrem noi oare cu adevărat să alegem grâul de neghina politicii moldoveneşti? Or, din dorinţa de a obţine cu orice preţ cât mai multe mandate, suntem gata să sacrificăm valorile pe care le avem? Sau poate unii nu cred cu adevărat în aceste repere ale poporului nostru?

    P.S. Formuzal trebuie ajutat să înţeleagă care sunt drepturile, dar mai ales obligaţiile sale, în calitate de membru al Guvernului Republicii Moldova, cum trebuie să se comporte şi ce declaraţii poate debita atunci când este la partid, în strada M. Kogălniceanu, 41, dar mai ales atunci când este la Guvern, în Piaţa Marii Adunări Naţionale 1.

    Blogul deputatului Valeriu Munteanu http://munteanu.md/

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com