• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Vizita de lucru în raionul Glodeni a ministrului Gheorghe Șalaru

    Vizita de lucru în raionul Glodeni a ministrului Gheorghe Șalaru

    24.04.2012  

    La 19 aprilie 2012, ministrul mediului Gheorghe Șalaru a efectuat o vizită de lucru în raionul Glodeni. În cadrul întrevederii conducătorului autorității centrale de mediu cu reprezentanții autorităților locale - consilierii, primarii și cetățenii, au fost abordate un șir de probleme locale de mediu. În centrul discuției s-au aflat așa probleme ca aprovizionarea cu apă potabilă a localităților rurale, managementul deșeurilor, starea râurilor mici, degradarea terenurilor și formarea râpelor și ravenelor etc.

    În luarea sa de cuvânt, ministrul Gh. Șalaru a informat asistența despre acțiunile întreprinse de către autoritatea de mediu pentru ajustarea cadrului legislativ-normativ la standardele europene. Procesul respectiv este dictat de realitățile existente, dat fiind că mai multe legi de mediu s-au învechit  și nu corespund pe deplin cerințelor actuale și prevederilor convențiilor de mediu la care Republica Moldova este parte. După cum a menționat ministrul, șansele de atragere a granturilor și creditelor pentru implementarea proiectelor de mediu sunt direct proporționale cu gradul de ajustare a legislației autohtone la standardele internaționale de mediu.

    În cadrul discuțiilor ulterioare a fost efectuat un schimb de informații privind modalitățile de îmbunătățire a calității factorilor de mediu în localitățile raionului. Un subiect aparte l-a constituit necesitatea găsirii soluțiilor legale de atribuire în folosință bazinelor acvatice.  
    După întrevederea cu reprezentanții autorităților locale ministrul a primit în audiență cetățeni ai raionului.

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com