• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ministrul Mediului Gheorghe Şalaru în discuţie cu partenerii de dezvoltare

    Ministrul Mediului Gheorghe Şalaru în discuţie cu partenerii de dezvoltare

    03.04.2012  

    Marți, 3 aprilie, Ministrul Mediului Gheorghe Șalaru a avut o întrevedere cu dl Thomas Hurley, adjunct al vicepreședintelui Corporației Provocările Mileniului și cu dna Valentina Badrajan, director executiv al FMP Moldova.

    În cadrul discuțiilor au fost dezbătute subiecte ce țin de domeniul dezvoltării sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare, creșterea gradului de accesibilitate la sursele sigure de apă, precum și protecția resurselor acvatice naturale. Un subiect aparte l-a constituit progresele și dificultăţile Ministerului în elaborarea regulamentelor pentru implementarea Legii Apelor și schimbările instituţionale în vederea fortificării capacităţilor Agenţiei „Apele Moldovei” în implementarea principiilor gestionării durabile a resurselor de apă.

    Totodată, în vederea stabilirii capacității de absorbție a fondurilor și implementare a proiectelor au fost prezentate acţiunile întreprinse și progresul obţinut până în prezent în asigurarea tuturor condiţiilor necesare pentru locaţiile de amplasare a echipamentului, inclusiv construcţia structurilor necesare pentru protecţia echipamentului de monitorizare.

    Dl Thomas Hurley a apreciat eforturile depuse de către Ministerul Mediului în soluționarea problemelor ce țin de elaborarea legislației secundare a Legii Apelor, propunând suportul experților FPM în elaborarea  instrumentelor de implementare a noilor principii de gestionare a resurselor de apă. Dl Ministru a salutat intențiile dlui Hurley și a precizat că doar în colaborarea dintre instituții vom asigura implementarea cu succes a prevederilor Legii Apelor.

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com