• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Primarul oraşului Străşeni Valentina Casian a reprezentat Republica Moldova la Adunarea Generală a Reţelii Asociaţiilor Autorităţilor Locale din Europa de Sud-Est

    Primarul oraşului Străşeni Valentina Casian a reprezentat Republica Moldova la Adunarea Generală a Reţelii Asociaţiilor Autorităţilor Locale din Europa de Sud-Est

    02.04.2012  

    Delegația CALM în componența căreia sunt Primarul de Strășeni, D-na Valentina Casian, Primarul de Sângereii-Noi, D-na Valentina Ceaușceac, Dl. Alexandru Osadci, expert CALM și Dl. Viorel Furdui, Director Executiv CALM, participă la cea de-a șaptea Adunare Generală a NALAS (Network of Associations of Local Authorities of South-East Europe – Rețeaua Asociațiilor Autorităților Locale din Europa de Sud-Est), care are loc la Priștina, Kosovo, în perioada 29-30.03.2012.


    Evenimentul este organizat de către NALAS și Asociația Municipalităților din Kosovo. Una dintre chestiunile principale, incluse în agenda Adunării, vizează descentralizarea fiscală în Sud-Estul Europei ca indicator-cheie al procesului de descentralizare de o importanță majoră pentru procesul de aderare la UE a statelor membrilor NALAS și adoptarea în cadrul Adunării Generale a unei declarații privind descentralizarea financiară în țările din SEE, adresată tuturor guvernelor din regiune. Totodată, în ordinea de zi este inclusă și masa rotundă a tuturor Președinților NALAS – din trecut, prezent și viitor –  în vederea elaborării Viziunii NALAS 2020. Primarii din SEE, participanți la eveniment au oportunitatea de a prezenta proiectele de succes din localitățile lor, realizate în 2011 și care contribuie la consolidarea descentralizării în diverse domenii de activitate. Doamna Valentina Casian, Primar de Strășeni, a avut o alocuțiune, în cadrul căreia a prezentat or. Strășeni, problemele principale pe care le întâmpină autoritățile locale din Republica Moldova în acest domeniu și principalele realizări ale APL din or. Strășeni  legate de atragerea de fonduri și investiții.


    Evenimentul, la care participă circa 100 de primari, experți, reprezentanți ai misiunilor diplomatice şi organizațiilor internaționale, reprezintă o oportunitate foarte bună pentru participanți de a lua cunoștință cu activitățile NALAS și situația actuală în materie de descentralizare în Sud-Estul Europei. Totodată, reprezentanții APL din Republica Moldova au avut ocazia de a stabili legături și de a cunoaște colegii lor din România, Bulgaria, Turcia și alte țări din Sud-Estul Europei.

    www.straseni.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com