• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Bunele practici în domeniul strategiilor şi politicilor de tineret discutate în cadrul unui seminar internaţional la Chişinău

    Bunele practici în domeniul strategiilor şi politicilor de tineret discutate în cadrul unui seminar internaţional la Chişinău

    23.02.2012  

    ”Acordurile de cooperare, în domeniul sportului şi politicilor de tineret, semnate cu România şi Belarus ar servi un bun exemplu şi pentru statele pe care le reprezentaţi.” Declaraţia a fost făcută astăzi de către Ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu, în cadrul unui contact making seminar pentru ţările din Bazinul Mării Negre, care şi-a deschis lucrările la Chişinău.

    Reuniţi pentru trei zile în capitala Republicii Moldova, participanţii la seminar vor prezenta bunele practici în domeniul strategiilor şi politicilor de tineret, pentru fiecare ţară în parte: România, Azerbaidjan, Ucraina, Rusia, Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, Turcia şi Belarus. Formatul ţărilor din Bazinul Mării Negre + Belarus a fost acceptat de organizatorii seminarului, Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) şi Ministerul Tineretului şi Sportului din Republica Moldova, în virtutea colaborării fructuoase pe acest segment în cadrul politicilor de tineret pentru ţările din Europa de Sud-Est.

    ”Mă bucură faptul că fiecare ţară şi-a delegat reprezentanţi oficiali de la guvern şi consiliile naţionale de tineret. Ministerul Tineretului şi Sportului din Republica Moldova este relativ tânăr, dar să ştiţi ca am reuşit deja multe lucruri, graţie strategiilor elaborate şi colaborării cu administraţiile publice locale şi centrele de resurse pentru tineret din mai multe raioane ale republicii.

    Obiectivul nostru principal este integrarea europeană şi considerăm ca foarte importantă cooperarea cu România şi alte state europene, Comunitatea Statelor Independente şi ţările din Bazinul Mării Negre.

    Dorim să discutăm reuşitele noastre, dar şi să examinăm experienţa acumulată în alte state. Suntem deschişi să comunicăm în continuare atât la nivel central, prin semnarea acordurilor de colaborare în domeniul tineretului, cât şi la nivel de ONG-uri. În această ordine de idei, le mulţumesc colegilor de la CNTM pentru poziţia activă şi dorinţa de a realiza noi idei, la nivel european” – a mai declarat Ion Cebanu.

    De notat că joi, 23 februarie, cu ocazia seminarului internaţional, la Chişinău va sosi preşedintele Forumului European al Tineretului, Peter Matjašič. Înaltul oaspete urmează să aibă o întrevedere cu Ministrul Tineretului şi Sportului din Republica Moldova, Ion Cebanu, la ora 10.00, după care va avea discuţii şi cu alte autorităţi  de stat.

    www.mts.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com