• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Ghimpu vrea să știe câți fluturi au intrat la Curtea Constituțională

    Mihai Ghimpu vrea să știe câți fluturi au intrat la Curtea Constituțională

    17.02.2012  
    Liderul Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu vrea să știe dacă au fost plătiți bani pentru hotărârea Curții Constituțioanale care prevede menținerea instanțelor economice. Întrebarea a fost adresată vineri, 17 februarie, în plenul Parlamentului, în timp ce șeful CCCEC, Viorel Chetraru prezenta planul de acțiuni pentru implementarea Strategiei națioanale anticorupție.

    ,,Corupția a existat de când a apărut cel de-al doilea om pe pământ. Dar pe mine mă interesează altceva: au intrat fluturi la Curtea Constutuțională sau se comunică pe internet?”, a întrebat liderul liberal.
    Directorul CCCEC, Viorel Chetraru, i-a spus lui Mihai Ghimpu că nu este pregătit să răspundă în plen la această întrebare. La rândul său, Mihai Ghimpu a declarat că așteaptă răspuns la această întrebare în formă scrisă.
     
    Înainte de începerea ședinței Parlametului  de astăzi, deputatul neafiliat, Mihai Godea, a declarat jurnaliștilor că a adresat o interpelare procurorului general, Valeriu Zubco, pentru ca Procuratura Generală să se autosesizeze referitor la acuzațiile aduse judecătorilor Curții Constituționale după decizia  din 9 februarie 2012.
     
    Magistraţii de la Curtea Constituțională au decis la 9 februarie, neconstituțională Legea privind lichidarea instanţelor economice. Decizia a fost luată în lipsa președintelui CC, Alexandru Tănase, care a fost recuzat la solicitarea a unui grup de deputaţi comunişti, autori ai sesizării. După această decisive, mai mulți deputați, între care Marian Lupu, Mihai Ghimpu,  precum și ministrul Justiției Oleg Efrim au criticat această decizie, sugerând că decizia a fost cumpărată pe bani grei.

    www.arena.md
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com