• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Proiectele de aprovizionare cu apă şi canalizare implementate în raionul Nisporeni

    Proiectele de aprovizionare cu apă şi canalizare implementate în raionul Nisporeni

    18.01.2012  

    Ministrul mediului Gheorghe Șalaru a efectuat o vizită de lucru la 17 ianuarie 2012 în raionul Nisporeni.

    Tradițional, a fost organizată o întrevedere cu reprezentanții tuturor instituțiilor din teritoriu, ai autorităților locale, alte persoane cu funcții de răspundere. În luarea sa de cuvânt, Gheorghe Șalaru a subliniat faptul că raionul Nisporeni este una dintre puținele unități administrativ-teritoriale din republică care beneficiază de ajutoare financiare substanțiale pentru soluționarea celei mai arzătoare probleme – aprovizionarea cu apă de calitate a locuitorilor. În acest sens s-a negociat și a fost obținută finanțare din partea Băncii Mondiale, Agenției Austriece de Dezvoltare, ApaSan și UE a unui șir de proiecte de construcție a sistemelor de apă și canalizare. O parte din aceste proiecte au fost realizate cu suportul financiar al Fondului Ecologic Național.

    După ședința în plen a fost organizată audiența cetățenilor. Majoritatea întrebărilor adresate în cadrul audienței au fost soluționate pe loc.

    Ulterior, a fost vizitată localitatea Cristești, unde ministrul a avut loc o întrevedere cu primarul localității respective și al localității vecine Bolțun. După cum a informat primarul s. Cristești, în urma implementării proiectului de aprovizionare cu apă și canalizare satul dispune de o cantitate suficientă de apă, iar surplusurile ar putea fi livrate pentru aprovizionarea cu apă a locuitorilor satului Bolțun. Paralel cu sistemul de aprovizionare cu apă la Cristești s-a construit stația de epurare pe bază ZUC.

    Tot în această localitate activează o fabrică de prelucrare a semințelor de floarea soarelui care funcționează în baza unui proces tehnologic închis. Pileții obținuți din cojile de floarea soarelui sunt folosiți la obținerea energiei termice atât de întreprinderea în cauză, cât și de o parte a locuitorilor satului. Modalitatea de soluționare a problemelor de mediu de către primăria Cristești reprezintă un exemplu demn de urmat și pentru alte localități, a concluzionat ministrul în cadrul întrevederii cu lucrătorii acestei întreprinderi.

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com