• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Ghimpu vorbește despre jocurile politice și pragul la referendum

    Mihai Ghimpu vorbește despre jocurile politice și pragul la referendum

    17.01.2012  

    Liderul PL, Mihai Ghimpu, nu crede în sinceritatea propunerilor ce vizează candidații pentru funcția de președinte neafiliați politic. Acesta a declarat aseară în cadrul emisiunii "Moldova în direct" de la Moldova1 că s-au făcut doar jocuri politice până acum.

    "Igor Dodon a făcut un joc politic, la fel a făcut și dl Nantoi. Dodon a fost cel care a venit cu candidatura Zinaidei Greceanîi, apoi a spus haideți să fie neafiliat politic, ba votează Nantoi, ba Talmaci. Astea sunt jocuri politice. Nu trebuie să căutăm tot timpul în AIE problema, dar în cei care nu vor ca în Moldova să fie stabilitate. Dl Nantoi a venit cu un joc politic. Și toți vin cu jocuri. Și Dodon, și Talmaci, astea-s jocuri. De aia noi propunem modificarea Constituției", a spus Ghimpu aseară.

    Invitatul emisiunii a spus că este și el dezamăgit de multe lucruri, la fel ca și populația, dar își dorește ca președintele să fie ales pentru ca situația să fie depășită. Acesta a mai spus că, potrivit recomandărilor UE, nu este necesar un prag pentru Referendum. "În Europa nu este prag. Doriți în Europa? Recomandările Europei este să scoatem pragul, Participarea la alegeri nu este o obligație, este un drept. Vom discuta și vom decide cum va fi. Împăcați-vă cu asta, că tot ce face AIE este legal și constituțional. Când vom adopta noua Constituție, atunci vom face și schimbarea cu alegerea președintelui în mod direct", a conchis acesta.

    UNIMEDIA amintește că, potrivit președintelui PL, AIE dorește modificarea a două detalii în Constituție. Primul: Schimbarea numărului de voturi necesare pentru alegerea președintelui de la 61 la 51. Al doilea: Excluderea atribuției președintelui țării de a numi prim-ministrul. Acesta trebuie să fie numit de Parlament, iar președintele doar să semneze decretul.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com