• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Ghimpu: Nu poţi să alegi şeful statului distrugând majoritatea parlamentară

    Mihai Ghimpu: Nu poţi să alegi şeful statului distrugând majoritatea parlamentară

    11.01.2012  
    După ce reprezentanții celor 4 formațiuni parlamentare s-au întâlnit la inițiativa Partidului Comuniștilor pentru a discuta despre posibilele căi de a depăși criza politică, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu în continuare consideră că PCRM dorește alegeri anticipate.

    „Rolul opoziției în alegerea președintelui țării este esențial și doresc ca dialogul cu PCRM să dea un rezultat. Însă nu poți să alegi șeful statului distrugând majoritatea parlamentară, adică Alianța pentru Integrare Europeană. Mă tem că Partidul Comuniștilor nu vrea să fie ales președintele țării, au inițiat discuții ca să nu cadă pe ei vina pentru alegerile anticipate”, a enunțat Ghimpu în cadrul unei emisiuni la TV7.

    Totodată, liberalul așteaptă ca PCRM să vină cu propuneri pentru depășirea crizei politice. „Alianța are 59 de mandate și fără votul opoziției nu putem alege șeful statului, așteptăm răspunsul comuniștilor”, a menționat sursa.

    Cât despre voturile socialiștilor, Ghimpu a spus că Igor Dodon nu este diferit de comuniști. „Cum poți să vii cu trei voturi și să înaintezi un candidat? Lasă să mai schieze vreo două zile și să se gândească bine. Dacă nu votează, PSRM nu va intra în Parlament”, a remarcat liderul PL.

    Amintim că alegerile prezidențiale repetate urmează să aibă loc pe 15 ianuarie, iar candidaţii se pot înscrie în cursă până pe 12 ianuarie. Până în prezent, însă, niciun doritor nu a fot înregistrat. Tot pe 12 ianurie, Curtea Constituţională va examina sesizarea deputatului Mihai Godea, privind legalitatea scrutinului din 16 decembrie. De decizia Curţii depinde dacă vom avea alegeri repetate sau din nou, turul I de scrutin.

    www.unimedia.md
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com