• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  (foto)Avem nevoie de susținerea voastră pentru a duce Schimbarea până la capăt

    (foto)Avem nevoie de susținerea voastră pentru a duce Schimbarea până la capăt

    19.11.2010  

    Nici un popor nu a rezistat şi nu a lăsat urme în istorie, dacă a trăit cu frică şi fără demnitate. Partidul Liberal doreşte ca poporul nostru să trăiască cu demnitate, deoarece numai în acest caz avem viitor. Declaraţia a fost făcută de Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul întrevederilor de ieri cu locuitorii municipiului Bălţi.

    „Numai avînd o demnitate naţională, bazată pe valori, putem construi un stat de drept şi democratic în marea familie europeană. Uniunea Europeană nu are nevoie de un popor, care stă în genunchi, dar de unul, care contribuie prin potenţialul său economic, cultural şi spiritual la dezvoltarea culturii europene”, a accentuat liderul liberal în adresările sale către bălţeni.

    Mihai Ghimpu a menţionat că anume spre aceasta este îndreptat programul Partidului Liberal, care conţine proiecte concrete de reformare şi modernizare a statului în toate domeniile social-economice şi politice. Creşterea economică anuală de 5 – 7 %, atragerea investiţiilor de pînă la 3 miliarde de euro, susţinerea producătorului intern, atragerea fondurilor europene pentru crearea întreprinderilor de prelucrare a producţiei agricole, dublarea salariului mediu în următorii patru ani, dezvoltarea programului de abilitare a tinerilor prin susţinerea iniţierii şi dezvoltării afacerilor în rîndurile tinerilor şi creditarea preferenţiată a acestora sunt doar unele proiecte propuse pentru implementare de Partidul Liberal.

    Mihai Ghimpu a accentuat că scopul principal al formaţiunii pe care o conduce constă în crearea unor condiţii decente de viaţă pentru fiecare cetăţean al Republicii  Moldova, lucru demonstrat pe tot parcursul aflării la guvernare a Alianţei pentru Integrarea Europeană, în cadrul căreia Partidul Liberal a avut de spus un cuvînt greu în promovarea reformelor. „Libertatea presei, independenţa justiţiei, supremaţia legilor, respectul fiecărui cetăţean, indiferent de etnie şi statutul social, - constituie principalele valori promovate de Partidul Liberal în jurul căreia trebuie unită societatea şi reprezintă cheia integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană”, a menţionat Mihai Ghimpu.

    În opinia Preşedintelui PL, succesul din 29 iulie 2009 constituie doar primul pas spre afirmarea Republicii Moldova ca un stat democratic şi de drept. „Mai avem foarte mult de lucru, dar pentru a duce la bun sfîrşit toate reformele iniţiate, avem nevoie de susţinerea cetăţenilor în scrutinul din 28 noiembrie. În această zi crucială pentru Republica Moldova, fiecare alegător îşi va da votul nu pentru Partidul Liberal sau altă formaţiune politică, dar pentru viitorul Republicii Moldova, pentru viitorul fiecărui cetăţean al acestui stat”, a spus Preşedintele Mihai Ghimpu.

    „Procesul de reformare şi modernizare a Republicii Moldova a pornit. Dar, pentru al continua, Partidul Liberal are nevoie de susţinerea dumneavoastră,  deoarece intenţionează să ducă schimbarea pînă la capăt”, declarat Mihai Ghimpu.

           

                                    

         

         

                            

                           

                           

    Departamentul de Comunicare și Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com