• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  (galerie foto)Mihai Ghimpu a efectuat o vizită în Hâncești

    (galerie foto)Mihai Ghimpu a efectuat o vizită în Hâncești

    26.04.2010  

    Ghimpu, Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai , Preşedinte al Parlamentului a efectuat duminică o vizită de lucru în orașul Hînceşti și satul Cărpineni în cadrul căreia a discutat cu cetăţenii despre situaţia social-economică din ţară. Președintele a fost însoțit de deputații liberali Oleg Bodrug și Ion Apostol.

    În opinia lui Mihai Ghimpu, întîlnirile din teritoriu sunt foarte binevenite şi eficiente pentru conducerea ţării, deoarece oferă posibilitatea de a se familiariza cu situaţia reală din teritoriu şi a se documenta din prima sursă despre viziunile populaţiei asupra programelor de reformare a statului, implementate de toate verigile puterii de stat.

    Șeful statului a menţionat că  programele social-economiceacestea sunt, în primul rînd, îndreptate spre relansarea economiei naţionale, ajustării ei la standardele internaţionale. „Schimbările în multe domenii deja sunt văzute, dar nu trebuie să credem că toate pot fi realizate într-o noapte. Avem nevoie şi de timp, şi de eforturile întregii societăţi. Nu putem dezvolta ţara în continuare dacă nu relansăm economia naţională”, a accentuat Mihai Ghimpu.

    De relansarea acesteia, a menţionat Preşedintele interimar al ţării, depinde şi dezvoltarea regională la toate compartimentele, inclusiv infrastructura drumurilor, gazificarea localităţilor, asigurarea populaţiei cu apă potabilă de calitate, dezvoltarea sistemului ocrotirii sănătăţii, etc. „Numai în condiţiile unei economii puternice se va reuşi realizarea tuturor programelor Alianţei pentru Integrarea Europeană, inclusiv majorarea salariilor, pensiilor, achitarea altor plăţi sociale, etc”, a spus Mihai Ghimpu.

    Şeful statului a discutat cu cetăţenii şi problema crizei constituţionale, prin care trece Republica Moldova. În opinia preşedintelui, nesoluţionarea acestei probleme poate provoca o criză politică, care, în final, va stopa implementarea proiectelor de reformare şi modernizare a statului. „Conducerea Republicii Moldova este cointeresată în elaborarea şi implementarea unor modificări eficiente în Constituţie, care ar permite evitarea pe viitor a unor crize constituţionale, similare cu cea existentă. Alianţa pentru Integrarea Europeană a înaintat varianta de modificare a articolului 78 din Legea supremă, care ar permite depăşirea situaţiei create – alegerea Preşedintelui Republicii Moldova prin vot direct de toată populaţia. Aceasta nu a fost susţinută de Partidul Comuniştilor, care, înaintînd în Curtea Constituţională varianta proprie, nu a propus o ieşire din criză, dar o aprofundare a acesteia”, a accentuat şeful statului.

    Poziţia preşedintelui a fost susţinută de locuitorii raionului Hînceşti, care consideră că numai o stabilitate politică va permite Republicii Moldova depăşirea situaţiei de criză social-economică  prin care trece statul. În opinia cetăţenilor, această stabilitate poate fi atinsă prin concilierea societăţii, prin fortificarea eforturilor tuturor forţelor politice în interesul naţional al Republicii Moldova.

                             

                                          Președintele Ghimpu răspunde la întrebările alegătorilor din Cărpineni

                             

                                        Mihai Ghimpu ține un discurs în fața alegătorilor din Cărpineni

                              

                                         Mihai Ghimpu în dialog cu un alegător din Hâncești

                              

    Serviciul de Presă al Președenției

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com