• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  (foto) Președintele interimar Mihai Ghimpu: “Dragoș, îmi cer scuze în numele statului pentru moartea tatălui tău”

    (foto) Președintele interimar Mihai Ghimpu: “Dragoș, îmi cer scuze în numele statului pentru moartea tatălui tău”

    08.04.2010  
    Dragoș Boboc, fiul lui ValeriuBoboc, este cel în fața căruiapreședintele interimar, Mihai Ghimpu,și-a cerut scuze în numelestatului pentru faptul că din cauzaorganelor statului tatăl său amurit. Declarațiile au fost lansateastăzi, 7 aprilie, în cadrulevenimentului religios, organizat în PiațaMarii Adunări Naționale, pelocul unde Boboc a fost omorât.

    “Ceicare sunt la putere să-și amintească mereu de 7 aprilie și de ceeacese poate întâmpla daca nu stau cu picioarele pe pământ”, adeclaratMihai Ghimpu, urându-i lui Valeriu Boboc să-i fie țărâna ușoară.

    Încadrul evenimentului religios, primarul general, Dorin Chirtoacă,afăcut o retrospectivă a evenimentelor din noaptea de 7 spre 8aprilie2009, care s-au desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale șiîn urmacărora a fost omorât Valeriu Boboc. “Nimeni nu va întelegenicioadatafaptul că pentru simpla aflare într-un loc public a fostomorât”,  amai spus Chirtoacă.

    Preoții care au desfășuratslujba de pomenire au specificat: „Suntemtriști de evenimentulîntâmplat, dar suntem totodată bucuroși pentru căcei care au luptatpentru dreptate nu vor muri niciodată și nu morniciodată”.

    La eveniment au fost prezenți părinții lui Valeriu Boboc, soția, fiul Dragoș.

    UNIMEDIA  amintește că în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009, Valeriu Boboc a fost omorât în Piața Marii Aunări Naționale din capitală.

      
     
    Sursa: Unimedia
    Foto: Jurnal.md
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com