• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Dorin Chirtoacă: Damian Hîncu este martorul ocular în seara cînd a fost omorît Boboc

    Dorin Chirtoacă: Damian Hîncu este martorul ocular în seara cînd a fost omorît Boboc

    02.04.2010  

    Această declaraţie a fost făcută de Primarul general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, în dimineaţa zilei de azi, la Procuratura Generală, unde a fost citat pe cauza penală pornită pe marginea decesului Valeriu Boboc.

    "Martorul ocular al acelei nopţi de masacru urmează să revină în Moldova sau să facă depoziţii la distanţă pentru a  vărsa mai multă lumină asupra celor întîmplate. Cu cît mai multe persoane vor fi identificate în baza înregistrărilor video, cu atît mai evident va fi  adevărul", a mai declarat primarul general Dorin Chirtoacă.

    Potrivit unui interviu publicat de Ziarul de Gardă, mama martorului, Parascovia Hâncu povesteşte că actele franceze i-au salvat fiul de la moarte. Poliţiştii au încetat să lovească tînărul, în momentul în care au aflat că atacă un cetăţăţean aflat sub protecţia statului francez. Femeia susţine că poliţiştii au îndemnat-o să-şi caute feciorul la morgă, moment în care a înţeles că aceştia  ştiau deja că unii dintre tineri sunt morţi".

    După ce Dorin Chirtoacă alături de preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, prezentase cu o zi înainte opiniei publice acele imagini, primarul  declară că este alarmat de poziţia pe care au luat-o o parte din colegii săi, potrivit cărora difuzarea acelor imagini ar putea prejudicia ancheta. Preşedintele comisiei parlamentare, responsabilă pentru elucidarea evenimentelor din aprilie 2009, Vitalie Nagacevschi a declarat în acest context că este vorba de un caz dificil, care implică foarte multe detalii. În cazul în care nu este respectată o procedură legală, s-ar putea să ne trezim iar cu dosare la CEDO. Dorin Chirtoacă, însă, are o altă părere.

    Amintim că, ieri, Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă au prezentat în cadrul unei conferinţe de presă imagini video din seara de 7 aprilie, noaptea în care au fost arestaţi şi bătuţi zeci de tineri.

    Mai jos audiaţi un material audio la acest subiect

    AUDIO

    Sursa: Vocea Basarabiei

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com