• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Ghimpu s-a întîlnit cu cetăţenii din Teleneşti şi Sângerei

    Mihai Ghimpu s-a întîlnit cu cetăţenii din Teleneşti şi Sângerei

    29.03.2010  

    Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a avut duminică întâlniri cu cetăţenii din raioanele Teleneşti şi Sângerei. Întâlnirile au avut loc în cadrul vizitei de lucru pe care Preşedintele a întreprins-o în cele două raioane pentru a vedea care este starea reală de lucruri în teritoriu, cum sunt percepute la nivel local deciziile şi activităţile conducerii şi să identifice, împreună cu conducerea raionului şi cu cetăţenii, soluţii eficiente pentru depăşirea în comun a problemelor existente.

    Conducerea raioanelor Teleneşti şi Sângerei a prezentat situaţia social-economică din teritoriu, insistând asupra problemelor cu care se confruntă locuitorii celor două raioane. Prioritare sunt problemele din sfera socială, domeniul medicinii şi al educaţiei, din cel agricol şi al infrastructurii.

    Cetăţenii au adresat Preşedintelui un şir de întrebări referitoare la posibilitatea de majorare a pensiilor şi a salariilor, creşterea nivelului de trai, stoparea migraţiei, reducerea şomajului, asistenţa medicală gratuită, asigurarea cu cadre didactice şi medicale, implementarea proiectelor sociale ai căror beneficiari sunt tinerii etc.

    Preşedintele raionului Teleneşti, Boris Burcă l-a informat pe Preşedinte că au demarat lucrările agricole de primăvară, iar agricultorii depun toate eforturile pentru a avea o recoltă bogată anul acesta, precizând că există datorii către agenţii economici din raionul Teleneşti încă din 2008.
     
    Sunt localităţi în raionul Sângerei unde practic cetăţenii nu au de unde bea apă şi o aduc din localităţile vecine. De asemenea, în mare parte drumurile sunt într-o stare jalnică, iar din puţinii bani acumulaţi în buget am început reparaţia unora care erau impracticabile”, a menţionat Preşedintele raionului Sângerei, Vasile Doga, referindu-se la problemele existente în infrastructura raionului.

    Conducerea celor două raioane şi cetăţenii veniţi la întâlnire au declarat că susţin iniţiativele conducerii şi vor sprijini reformele democratice iniţiate astfel încât Republica Moldova să devină cu adevărat un stat de drept şi democratic.

    Totodată, cetăţenii au declarat că doresc stabilitate politică în ţară şi majoritatea dintre cei prezenţi la întâlnire optează pentru evitarea alegerilor anticipate, menţionând că populaţia este deja obosită de campanii electorale. Locuitorii raioanelor Teleneşti şi Sângerei au propus ca banii care urmează să fie cheltuiţi pentru alegeri să fie utilizaţi pentru majorarea pensiiilor, salariilor şi altor plăţi sociale.
     
    Preşedintele Mihai Ghimpu a insistat asupra ideii că statul trebuie să aibă o politică orientată spre cetăţeni, pentru creşterea nivelului de trai şi crearea condiţiilor favorabile de muncă. În acest context, este necesară relansarea economică a Republicii Moldova, atragerea investitorilor străini, crearea condiţiilor pentru ca cetăţenii Republicii Moldova aflaţi peste hotare să revină acasă şi să investească în economia naţională.

    "Republica Moldova se bucură în prezent de o deschidere fără precedent din partea structurilor europene şi a partenerilor occidentali", a declarat Preşedintele Mihai Ghimpu. Avem nevoie de stabilitate politică mai mult ca niciodată pentru a beneficia şi în continuare de sprijinul acestor structuri, inclusiv la nivel financiar. Iar dacă ar fi fost ales preşedintele statului ar fi existat o deschidere şi mai largă faţă de Republica Moldova, a mai precizat Preşedintele.

    În vizita sa de lucru în raioanele Teleneşti şi Sângerei Preşedintele Mihai Ghimpu a fost însoţit de deputaţii Ion Hadârcă şi Mihai Moldovanu, precum şi de consilierii pe probleme juridice Vasile Hîncu şi Sergiu Morari, care vor examina adresările cetăţenilor pentru a ţine situaţia sub control.

    Serviciul de Presă al Parlamentului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com